Γιατροί και νοσηλευτές για απλήρωτες εφημερίες: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε»

Γιατροί και νοσηλευτές για απλήρωτες εφημερίες: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε»

Στις οφειλές του υγειονομικού προσωπικού για τα νυκτερινά αργίες και εφημερίες αναφέρεται η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι «Χθες τελευταία ημέρα που μπορούσαν να αναρτηθούν στην ΕΑΠ τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) των νυκτερινών, αργιών, εφημεριών του Υγειονομικού προσωπικού προκειμένου να πληρωθούν τέλος του μήνα Ιουνίου, έστω με τέσσερις μήνες καθυστέρηση και το Υπουργείο Υγείας δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τις πιστώσεις του τριμήνου (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος). Προφασίζονται δικαιολογίες προκειμένου να καθυστερήσουν και άλλο τα δεδουλευμένα»

Δείτε επίσης: Νοσοκομειακοί γιατροί: Απλήρωτες οι εφημερίες Απριλίου – Στάση εργασίας την Τετάρτη

Οφειλές υπάρχουν και στο προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων «οι πρόσθετες αμοιβές οφείλονται από την αρχή του χρόνου. Οφείλονται τα δεδουλευμένα, νυκτερινών και αργιών έξι μηνών. Την ίδια ώρα που αρνούνται να αυξήσουν τους πενιχρούς μισθούς, μας οφείλουν και τα ψίχουλα των δεδουλευμένων, αργιών, νυκτερινών, εφημεριών τεσσάρων μηνών».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να καταστεί εφικτή η εξόφληση των δεδουλευμένων, πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού τέλος Ιουνίου.

Οι γιατροί ζητούν να σταματήσει ο εμπαιγμός

Εν τω μεταξύ και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ανακοίνωση τους ζητούν να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες οι υπερωρίες τα νυχτερινα και οι αργίες . Συγκεκριμένα οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν «Παρά τη δέσμευση του υπουργού υγείας στη συνάντηση με την Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ εδώ και ένα μήνα, παρά τους κομπασμούς του στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα κάνει το αυτονόητο και θα πληρώσει τις δεδουλευμένες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες που μας χρωστάει, παρά τις διαβεβαιώσεις στις επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις μας, το κονδύλι του 2 ου τριμήνου δεν έχει εκταμιευτεί ακόμα, με κίνδυνο να μην πληρωθούμε τις τακτικές εφημερίες του Απριλίου ούτε τον Ιούνιο».

«Χρήματα για να πληρώσετε δεδουλευμένες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες στους κάποτε «ήρωες υγειονομικούς» που χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια δεν έχετε, έχετε όμως για να ικανοποιήσετε τις ορέξεις του ΣΕΒ για νέες προκλητικές μειώσεις στη φορολογία τους, για να σπρώξετε στους εφοπλιστές άλλα 670 εκατομμύρια, για να δίνετε δισεκατομμύρια για τη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα που η ακρίβεια και η φοροαφαίμαξη εξανεμίζει το εισόδημα μας, που με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2012 και η αποζημίωση της εφημερίας στα εξευτελιστικά επίπεδα από 4,48 ευρώ για τον ειδικευόμενο έως 7,42 ευρώ την ώρα για τον συντονιστή διευθυντή (ποσά μεικτά με υψηλό ποσοστό κρατήσεων που αν και φορολογούνται "στην πηγή" μετά προστίθενται και στο φορολογητέο εισόδημα).

Και όμως οι προκλητικές αμοιβές των στελεχών του υπογραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα που μόλις αποφασίσατε να στήσετε για να μειώσουν ακόμα περισσότερα τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων δηλαδή για την περαιτέρω υποβάθμιση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων, αγγίζει μέχρι και τις 181.000 ευρώ μισθό ετησίως». καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter