Γκουτέρες για Γάζα: «Τα μάτια της Ιστορίας παρακολουθούν, πρέπει να δράσουμε»

Γκουτέρες για Γάζα: «Τα μάτια της Ιστορίας παρακολουθούν, πρέπει να δράσουμε»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ,  Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους κατοίκους της Λωρίδας, στην οποία «τελειώνουν τα τρόφιμα».

Περισσότερη βοήθεια

Ο Γκουτέρες επισήμανε ότι το επίπεδο της βοήθειας όπως έχει αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετό. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα «παράσχει τροφή και βοήθεια σε μετρητά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη Γάζα από την έναρξη της κρίσης και είναι έτοιμο να κλιμακώσει τις δραστηριότητές του. Ωστόσο, αυτό θα απαιτούσε αποτελεσματική πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και τουλάχιστον 40 φορτηγά με προμήθειες τροφίμων την ημέρα, πολλαπλάσια από το σημερινό επίπεδο».

«Πουθενά δεν είναι ασφαλές»

Ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει την απουσία ασφαλούς καταφυγίου για τους Παλαιστινίους. «Οι κάτοικοι της Γάζας κινούνται ανάμεσα σε όλο και μικρότερα κομμάτια του νότου χωρίς κανένα από τα βασικά στοιχεία της επιβίωσης. Πουθενά στη Γάζα δεν είναι ασφαλές».
Συνέχισε λέγοντας: «Οι έντονοι βομβαρδισμοί και οι εχθροπραξίες, οι ισραηλινοί περιορισμοί στη μετακίνηση, οι ελλείψεις καυσίμων και οι διακοπτόμενες επικοινωνίες καθιστούν αδύνατη για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και τους εταίρους τους να προσεγγίσουν τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

«Άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός»

«Η βαρβαρότητα που διαιωνίζει η Χαμάς δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού» ανέφερε ο Γκουτέρες.
«Οι άνθρωποι της Γάζας κοιτάζουν στην άβυσσο. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τελειώσει η δοκιμασία τους. Προτρέπω το συμβούλιο να μην φεισθεί προσπαθειών για να πιέσει για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός για την προστασία των αμάχων και για την επείγουσα παράδοση σωτήριας βοήθειας» σημείωσε ο γενικός γραμματέας.

«Τα μάτια του κόσμου και τα μάτια της ιστορίας παρακολουθούν. Είναι καιρός να δράσουμε», ανέφερε υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Νέες πληροφορίες για τους γδυμένους αιχμαλώτους του Ισραήλ

 Γάζα: Βίντεο με Παλαιστινίους να παραδίνονται στο δρόμο – Αναφορές για μαχητές της Χαμάς ανάμεσα τους

Μέση Ανατολή: Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για εκεχειρία στη Γάζα ζητούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter