Γκουτέρες (ΟΗΕ): Αμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός – Όχι στη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων

Γκουτέρες (ΟΗΕ): Αμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός – Όχι στη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μιλώντας από το βήμα της συνόδου κορυφής του Καΐρου, δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για «δράση για τον τερματισμό αυτού του θεϊκού εφιάλτη» και κάλεσε για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

«Κάνω έκκληση για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός τώρα», είπε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα φορτηγά τροφίμων που παρατάχθηκαν από την Παρασκευή στα σύνορα της Ράφα από τη μία πλευρά, ενώ από την άλλη υπήρχαν «άδεια στομάχια».

Πρόσθεσε πως είναι ευγνώμων στην Αίγυπτο για τον ρόλο της στην ενεργοποίηση της σημερινής συνόδου αλλά ότι οι άνθρωποι στη Γάζα χρειάζονται πολύ περισσότερα.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει» την επίθεση από τη Χαμάς, είπε, αλλά πρόσθεσε ότι αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν ποτέ να δικαιολογήσουν τη «συλλογική τιμωρία» εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Οι συμβάσεις της Γενεύης πρέπει να τηρηθούν, είπε, και ζήτησε άμεση βοήθεια για τη Γάζα και άμεση απελευθέρωση των ομήρων χωρίς όρους.

Η λύση δημιουργίας δύο κρατών είναι η μόνη ελπίδα για ειρήνη, είπε. «Ήρθε η ώρα για δράση. Δράση για τον τερματισμό αυτού του απαίσιου εφιάλτη.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter