Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια, ερχόμαστε και θα τα καταφέρουμε»

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια, ερχόμαστε και θα τα καταφέρουμε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης στον τόπο, έχει Πρόεδρο λίγων μηνών, ο οποίος μπορεί να παράξει γεγονότα, να μιλήσει στον λαό κατανοητά και να εργαστεί για τον συλλογικό μας σκοπό με ανιδιοτέλεια και επιμονή» τονίζει με ανάρτησή του ο Γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.

«Η δεύτερη θέση και το 15% ήρθε με κόπο, μετά από μια δυναμική εκστρατεία από τον Πρόεδρο, τους υποψήφιους/ες και τα μέλη του κόμματος, σε μια περίοδο που δεχόμασταν πόλεμο από όλες τις πλευρές, χωρίς πόρους, με μηδενικό χρέος στις τράπεζες και μακριά από ολιγάρχες και εξαρτήσεις από συμφέροντα» λέει χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρεται και στον αγώνα που έδωσε η Νεολαία:

«Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε σε αυτόν τον αγώνα. Δε διαλυθήκαμε, δεν τα παρατήσαμε, υπερασπιστήκαμε τον χώρο μας. Ελπίζω να τα καταφέραμε, έστω και λίγο».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Λίγα λόγια για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την πορεία των τελευταίων μηνών.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που πρέπει να μας απογοητεύει, άσχετα αν απέχει ακόμα από το ποσοστό που θέλουμε να κατακτήσουμε για να κυβερνήσουμε.

Γιατί;

Δεν ήρθε «αυτόματα» ως συνέχεια του περσινού ποσοστού. Μεσολάβησε η παραίτηση Τσίπρα, η εκλογή νέου αρχηγού, 2 μαζικές αποχωρήσεις και μια μακρά περίοδος γκρίνιας και εσωτερικών διαξιφισμών που μας έφεραν σε μονοψήφιο ποσοστό.

Η δεύτερη θέση και το 15% ήρθε με κόπο, μετά από μια δυναμική εκστρατεία από τον Πρόεδρο, τους υποψήφιους/ες και τα μέλη του κόμματος, σε μια περίοδο που δεχόμασταν πόλεμο από όλες τις πλευρές, χωρίς πόρους, με μηδενικό χρέος στις τράπεζες και μακριά από ολιγάρχες και εξαρτήσεις από συμφέροντα. (Απέναντί μας ήταν η ΝΔ που χρωστάει 500εκ € και άλλοι σχηματισμοί με ύποπτες χρηματοδοτήσεις).

Είμαστε περήφανοι/ες για αυτήν την προσπάθεια.

Είμαστε περήφανοι/ες που ανήκουμε στο μόνο αληθινά καθαρό κόμμα εξουσίας της χώρας και παλεύουμε μέσα από τις γραμμές του.

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα!

Ναι, χρειάζεται να διορθώσουμε αρκετά πράγματα.

Ναι, πρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε σωματεία-αυτοδιοίκηση και να ανασυγκροτήσουμε τις οργανώσεις μας στην επαρχία.

Ναι, πρέπει να εργαστούμε πάνω στο πρόγραμμά μας και να παρουσιάσουμε πλήρεις θέσεις και πειστικό αφήγημα για να μας εμπιστευτούν οι πολίτες.

Ναι, πρέπει να φτιάξουμε έναν συμπαγή, σύγχρονο και λειτουργικό φορέα, να σκεφτούμε out of the box και να «αμφισβητήσουμε» κάθε ακλόνητη βεβαιότητα που κουβαλάει ο καθένας μας από το παρελθόν και την πορεία του.

Λύσεις υπάρχουν, αν θες να τις δεις.

Με καλή πρόθεση, με καθαρή ματιά, με εμπιστοσύνη στο κόμμα μας· με πείσμα για αλλαγές.

Σίγουρα λύση δεν αποτελεί ένα νέο άθροισμα παραγόντων της πολιτικής ζωής στο όνομα της προόδου. Αυτό δεν αφορά κανέναν. Ούτε τους προοδευτικούς πολίτες που απέχουν, ούτε τους απογοητευμένους από το πολιτικό σύστημα, ούτε αυτούς που παλεύουν να βγάλουν το μήνα και κοιτάνε ίσως να φύγουν και στο εξωτερικό.

Οποιαδήποτε «συνεργασία» τέτοιου είδους, θα ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης στον τόπο, έχει Πρόεδρο λίγων μηνών ο οποίος μπορεί να παράξει γεγονότα, να μιλήσει στον λαό κατανοητά και να εργαστεί για τον συλλογικό μας σκοπό με ανιδιοτέλεια και επιμονή.

Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε σε αυτόν τον αγώνα. Δε διαλυθήκαμε, δεν τα παρατήσαμε, υπερασπιστήκαμε τον χώρο μας. Ελπίζω να τα καταφέραμε, έστω και λίγο.

Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες ευρωβουλευτές μας και στους υποψήφιους/ες που έκαναν μεγάλο αγώνα τους τελευταίους μήνες.

Το καλό κλίμα της τελευταίας περιόδου οφείλουμε να το διαφυλάξουμε με κάθε κόστος.

Σέβομαι κάθε σύντροφο/ισσα που είδα να δουλεύει δίπλα μου σε αυτή την ταραγμένη εποχή, έχοντας βιώσει τόσες ματαιώσεις. Σέβομαι όσους/ες πάλεψαν για το συλλογικό, με ήθος, χωρίς να δημιουργούν τεχνητά προβλήματα.

Η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα πανευρωπαϊκά. Για αυτήν ευθύνεται η εξαθλίωση που έχουν φέρει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, το φλερτ του Μητσοτάκη και των ευρωπαίων φίλων του με τα εθνικιστικά αφηγήματα και η αδυναμία της αριστεράς και των σοσιαλιστών να δώσουν σοβαρή εναλλακτική προοπτική.

Όσον αφορά στο τελευταίο χρειάζονται τολμηρές προτάσεις και πρωτοβουλίες αλλά και χαρισματικά πρόσωπα, κάτι που η Αριστερά παραγνώριζε πάντα, λες και το χάρισμα ήταν εχθρός της συλλογικότητας.

Ο Στέφανος μπορεί να είναι από αυτούς που θα τραβήξουν το κάρο σε μια ενδεχόμενη ευρωπαϊκή συνεργασία προοδευτικών.

Η ΝΔ δεν είναι ανίκητη και η αλαζονεία πληρώνεται.

Ερχόμαστε και θα τα καταφέρουμε”.

Διαβάστε επίσης:

Τα παράδοξα της επιστολικής ψήφου: Διπλάσια ποσοστά για τη ΝΔ σε σχέση με την κάλπη! (Συγκριτικοί πίνακες)

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης επιχειρεί «φτιασίδωμα» για να αποφύγει και την εσωτερική γκρίνια

Εικόνισμα κάνουν τον Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ στη Νέα Δημοκρατία αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ποιος τον πληρώνει!

Ευρωεκλογές 2024: «Άρχισαν τα όργανα» για τη 2η θητεία της φον ντερ Λάιεν

Ερντογάν: Επίσκεψη σε Ισπανία και Ιταλία θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος τις επόμενες μέρες

Ομοβροντία για τα μέτρα πυροπροστασίας – Αντισυνταγματικός και ανεφάρμοστος ο κανονισμός της κυβέρνησης

Δολοφονία 11χρονης: Το χρονικό της φρίκης – Στον εισαγγελέα ο 37χρονος δράστης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter