ΓΣΕΒΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο την Τρίτη στο Σύνταγμα

ΓΣΕΒΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο την Τρίτη στο Σύνταγμα
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Συναγεργμός έχει σημάνει στις μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται από το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την τεκμαρτή φορολόγηση. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας απέστειλε στα μέλη της επείγουσα ειδοποίηση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Ταυτόχρονα οργανώνει διαδικτυακό ψήφισμα κατά του νομοσχέδιου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ

Θέμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 έξω από την Βουλή στην Πλ. Συντάγματος κατά της ψήφισης του Φορολογικού Νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών που περιλαμβάνει και την τεκμαρτή φορολόγηση των Ελευθέρων Επαγγελματιών, επιστημόνων, ατομικών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και ψήφιση το Νομοσχέδιο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», στο οποίο περιλαμβάνεται η τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, ατομικών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Δηλαδή, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικής κοινότητας το Υπουργείο Οικονομικών δεν απέσυρε τις επίμαχες διατάξεις και οι όποιες βελτιώσεις δεν αλλάζουν την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει η οριζόντια φορολόγηση που επιχειρεί να εισάγει η Κυβέρνηση έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, ατομικών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτηθεί είναι καταφανώς άδικη. Όπως άδικος είναι και ο συλλήβδην χαρακτηρισμός των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ως φοροφυγάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, το κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων και την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023.

Η συμμετοχή και η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις είναι κρίσιμης σημασίας, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι οι Επαγγελματοβιοτέχνες και Έμποροι μετά από 15 χρόνια αλλεπάλληλων κρίσεων και υπερφορολόγησης, δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν νέες επιβαρύνσεις που βασίζονται σε μια καθαρά εισπρακτική λογική που τελικά αποσκοπεί στην εξόντωση τους.

Στην Αττική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή και των όμορων Ομοσπονδιών θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Συντάγματος μπροστά από την Βουλή και ώρα 13:00.

Καλούμε όλες τις Τοπικές Ομοσπονδίες να ενημερώσουν τα Μέλη τους και σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς φορείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις την Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 και να οργανώσουν τοπικές συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας ή όποιες μορφές κινητοποίησης έχουν αποφασίσει, ώστε να επιτύχουν μέγιστη μαζικότητα προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την εφαρμογή αυτού του Νομοσχεδίου.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους για τις τελευταίες εξελίξεις και την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Επιπλέον σε συνεργασία με άλλους φορείς να ενημερώσουν σχετικά τους τοπικούς Βουλευτές.

Υπογράφουμε το Ψήφισμα κατά των νέων φορολογικών μέτρων στο link: Ψήφισμα

Διαβάστε επίσης: Συνομοσπονδία Εμπορίου: Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter