Guardian: «Οι Παλαιστίνιοι βρίσκουν κατεστραμμένα σπίτια στη Χαν Γιουνίς»

Guardian: «Οι Παλαιστίνιοι βρίσκουν κατεστραμμένα σπίτια στη Χαν Γιουνίς»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Οι νέοι διαβάζουν ολοένα και λιγότερο». Σύμφωνα με μια ανησυχητική μελέτη της ipsos για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, οι νέοι ηλικίας 16 έως 19 ετών δεν αφιερώνουν πλέον πάνω από 1 ώρα και 25 λεπτά την εβδομάδα στο διάβασμα. Περνούν 5 με 10 ώρες την ημέρα στις οθόνες. Στη Liberation διαβάζουμε: «Κλιματική Δικαιοσύνη, οι πρώτες στάσεις πριν το τέλος του κόσμου;» Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αποφανθεί την Τρίτη σχετικά με την αδράνεια των κρατών για δράσεις κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η γερμανική παραγωγή αυξάνεται εκπληκτικά έντονα». Η μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, δείχνει το τέλος της οικονομικής ηρεμίας στη Γερμανία. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Μια τελευταία φορά, η τελευταία λέξη». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμόρφωσε τη Γερμανία όπως σχεδόν κανένας άλλος. Στα απομνημονεύματά του που δημοσιεύθηκαν μετά θάνατον, αποκαλύπτει την άποψή του για την Άγκελα Μέρκελ, τον Χέλμουτ Κολ κ.α..

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι οι νόμοι για την άμβλωση να καθορίζονται από τις πολιτείες». Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, απέφυγε να προτείνει μια απαγόρευση για την άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Έκλειψη ηλίου: Το ουράνιο θέαμα ενθουσίασε εκατομμύρια θεατές». Εκατομμύρια άτομα συγκεντρώθηκαν στη Βόρεια Αμερική για να θαυμάσουν το αστρονομικό φαινόμενο.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα κατεστραμμένα σπίτια στη Χαν Γιουνίς, μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών». Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, εξουθενωμένοι από τον πόλεμο, επέστρεψαν στην κατεστραμμένη πόλη Χαν Γιουνίς μετά την απόσυρση των δυνάμεών του Ισραήλ από τη νότια Γάζα. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Τα παιδιά δεν πρέπει να βιάζονται να κάνουν αλλαγή φύλου, προειδοποιεί νέα έκθεση». Οι νέοι που πιστεύουν ότι είναι διεμφυλικοί, δεν πρέπει να οδηγούνται βιαστικά στην απόφαση για αλλαγή φύλου, καθώς, σύμφωνα με νέα έκθεση, μπορεί να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ραντεβού στα τυφλά για εκατομμύρια άτομα λόγω έκλειψης ηλίου». Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή ήταν η μεγαλύτερη ολική έκλειψη ηλίου από το 1806. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετατράπηκε σε business.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο ήλιος δύει στη Βόρεια Αμερική». Η έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, αποτέλεσε τουριστικό θέαμα για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter