Αγ. Ανάργυροι: Σε ποια πολύκροτη υπόθεση εμπλέκεται ο αστυνομικός που έβλεπε τη γυναικοκτονία και δεν αντέδρασε – Ξεκίνησαν ήδη τη συγκάλυψη;

Αγ. Ανάργυροι: Σε ποια πολύκροτη υπόθεση εμπλέκεται ο αστυνομικός που έβλεπε τη γυναικοκτονία και δεν αντέδρασε – Ξεκίνησαν ήδη τη συγκάλυψη;

Σοβαρές πληροφορίες για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους φέρνει στο φως το Documentonews.gr.

Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, η επίθεση του δράστη δε συνέβη σε μεγάλη απόσταση από το Αστυνομικό τμήμα, όπως αρχικά είχε υπονοηθεί, αλλά ακριβώς μπροστά στο κουβούκλιο του σκοπού του τμήματος, ο οποίος μάλιστα δεν αντέδρασε όταν είδε τι συμβαίνει.

Αξίζει να τονιστεί ότι με βάση τους κανονισμούς ο χώρος που έγινε η δολοφονία της 28χρονης, θεωρείται «ζωτικός χώρος» του Αστυνομικού Τμήματος, λόγω της εγγύτητάς του. Ο χώρος της δολοφονίας, αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε βίντεο που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τη δολοφονία, δείχνοντας ότι το έγκλημα έγινε σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων.

Οι πληροφορίες του documentonews.gr έχουν και δεύτερο επίπεδο σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο αστυνομικό που εκτελούσε χρέη σκοπού εκείνη την ώρα.

Ο αστυνομικός Ι.Μ. ελέγχεται πειθαρχικά με το ερώτημα της απόταξης καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην πρώτη προσπάθεια ελληνοποίησης με πλαστά στοιχεία της οικογένειας Αγιαβέφε μέσω ΑΤ, για την οποία το Documento έχει δημοσιεύσει εκτενή ρεπορτάζ.

Διαβάστε περισσότερα: Η μαφία τακτοποίησε τη σύζυγο και ο Αδωνης τον Αγιαβέφε

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ με… λογοτεχνικά τερτίπια αποφεύγει να διευκρινήσει πόσο κοντά στον σκοπό του ΑΤ έγινε το ειδεχθές έγκλημα, με τις φωτογραφίες από το σημείο να προκαλούν εκτός από σοκ, οργή για την ανικανότητα του αστυνομικού να εμποδίσει τη δολοφονία που έγινε μπροστά στα μάτια του.

Η τεράστια αποτυχία της ΕΛΑΣ σε άλλη μια γυναικοκτονία δεν μπορεί να συγκαλυφθεί.

Από τα στοιχεία του documentonews.gr προκύπτει ότι η καταγγελία της 28χρονης έγινε ενώπιον τριών γυναικών αστυνομικών και συγκεκριμένα της διοικήτριας (είχε ήδη αποστρατευθεί αλλά λόγω της μη αντικατάστασής της συνέχιζε την υπηρεσία), της αξιωματικού υπηρεσίας, και μιας αστυνομικού που εκτελούσε χρέη οδηγού της διοικήτριας. Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθησία στον κίνδυνο που διέτρεχε η νεαρή γυναίκα, η ΕΛΑΣ που έχει στήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει μετατρέψει σε «πρωτόκολλο» την αδιαφορία. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η 28χρονη βγήκε από το αστυνομικό τμήμα προκειμένου να τηλεφωνήσει η ίδια στην Άμεση Δράση για να ζητήσει περιπολικό για να τη μεταφέρει σπίτι της, εφόσον το ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν είχε περιπολικό, αλλά δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ζητήσει περιπολικό από την Άμεση Δράση με εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των  υπηρεσιών.

Πρόκειται για πέμπτη γυναικοκτονία μέσα στο 2024 και την τρίτη που γίνεται ύστερα από ενημέρωση του θύματος προς τις αρχές. Ανάλογα περιστατικά, χωρίς βέβαια να έχουν γίνει σχεδόν εντός του αστυνομικού τμήματος, έχει ξανασυμβεί τον Δεκέμβρη του ’23 στη Σαλαμίνα, στη Δάφνη και στο Πήλιο το 2021.

Πλέον απαιτούνται απαντήσεις σχετικά με την εγκληματική ανικανότητα του φρουρού του αστυνομικού τμήματος που είδε τη δολοφονία να γίνεται μπροστά του χωρίς να αντιδράσει και να την εμποδίσει.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν αντέδρασε κανείς»

Αυτόπτης μάρτυρας την ώρα της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους κατέβαινε από το λεωφορείο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος.

«Κατέβαινα από το λεωφορείο και άκουσα τη κοπέλα να φωνάζει “δέχομαι απειλές για τη ζωή μου κυνηγάει να με σκοτώσει”. Ξαφνικά είδα έναν άνδρα να τρέχει με το μηχανάκι. Ο άνδρας που ήταν στο μηχανάκι και κυνηγούσε την κοπέλα για 100 μέτρα φώναζε θα σε σκοτώσω» είπε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο δράστης κατάφερε να τη φτάσει με το μηχανάκι και της έριξε απανωτές μαχαιριές. Αναφορικά με τον αστυνομικό που ήταν εκείνη τη στιγμή στη σκοπιά του αστυνομικού τμήματος ο αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι δεν βγήκε από το φυλάκιο, ενώ ανέφερε ότι: «Δεν αντέδρασε κανείς».

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τη στάση των αστυνομικών του ΑΤ Αγίων Αναργύρων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από τη διαβίβαση της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της το βράδυ της Δευτέρας.

Μέσω της έρευνας θα εξεταστεί εάν οι αστυνομικοί διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με τον Εισαγγελέα να αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε το πρωί της Τρίτης.

Δείτε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Μπροστά ακριβώς από τη σκοπιά του Α.Τ. δολοφονήθηκε η 28χρονη (Σκληρές εικόνες)

Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Ένα κράτος σε αδράνεια και «εν ύπνω»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter