Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Ένα κράτος σε αδράνεια και «εν ύπνω»

Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Ένα κράτος σε αδράνεια και «εν ύπνω»

Δεν χρειαζόταν να φτάσουμε στο σημείο να δολοφονείται μια γυναίκα μπροστά σε ένα Αστυνομικό Τμήμα για να καταλάβουμε πως «κάτι δεν πάει καλά» με το σύγχρονο ελληνικό κράτος ή καλύτερα, με αυτό που «δημιούργησαν» αλλεπάλληλες κυβερνήσεις που έβλεπαν την εξουσία ως έπαθλο προσωπικών συμφερόντων.

Όλα αυτά έχουν όχι απλά επιδεινωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια αλλά έχουν συσσωρευτεί.

Μας έλεγαν και τα απέδιδαν έως σήμερα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μιας διεθνούς μαφίας αλλά και μιας ελληνικής μαφίας που ονόμασαν «greekmafia», συχνά για να χωρέσουν εκεί μια σειρά «συμβάντων» που έπρεπε να υποβαθμίσουν και «να ξεχάσουμε». Υποτίθεται πως όλα αυτά δεν θα μας άγγιζαν!

Πολλά συνέβησαν σε μια χώρα, πολλά συσσωρεύτηκαν και κάποτε η αλήθεια θα έβγαινε στην επιφάνεια αφού όσο και αν προσπαθείς να τα κρύψεις κάτω από το χαλί, κάποτε το χαλί θα γεμίσει.

Μετά από μια σειρά δολοφονιών, γυναικοκτονιών, βιασμών -ακόμα και ανηλίκων- που η κοινή γνώμη ξεσπούσε σε δικαστές, παράγοντες και πολιτικούς, φτάσαμε στο σημείο να φανεί γυμνή πλέον μια αλήθεια.

Μια αστυνομία «διογκωμένη», παλαιωμένη, γερασμένη και συχνά διεφθαρμένη και ανίκανη να ανταποκριθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, σεβόμενη το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως τον «πολίτη».

Δεν θα μας σώσει κανένας πολιτικός βερμπαλισμός, αν δεν δημιουργηθούν και επιβληθούν πρωτόκολλα αξιολόγησης κινδύνου, άμεση στήριξη νομική και ψυχολογική, ξενώνες με προστασία.

Δεν θα μας σώσει καμία επίκληση άνωθεν και προσευχή αν δεν αλλάξουν νοοτροπίες, δεν γίνει ουσιαστική αναδιοργάνωση, δεν εμφυσήσουν στους αστυνομικούς την έννοια της προστασίας του πολίτη.

Είναι η σημερινή Αστυνομία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γνωστού από τα παλιά.

Ακίνητη και αδιάφορη ως προς τον πολίτη, σκονισμένη από το χρόνο και –εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις-, κουρασμένη, θεσμική και εξυπηρετική σε μια πολιτική ιεραρχία.

Μια γυναίκα τρομοκρατημένη, καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων σε γυναίκα αξιωματικό επικουρούμενη από γυναίκα αστυνομικό. Πανικόβλητη ζητά βοήθεια και αντί να την προστατεύσουν αμέσως και να της προσφέρουν προστασία, μια περίεργη ρουτίνα και υπνηλία ακολουθεί.

Ζητά ένα περιπολικό για να πάει στο σπίτι της. Της απαντούν πως δεν προβλέπεται…

Η γυναίκα βγαίνει από το τμήμα. Ο αστυνομικός φρουρός ακίνητος, ούτε που καταλαβαίνει.

Η γυναίκα μαχαιρώνεται στη μέση του δρόμου και η Αστυνομία ψάχνει το γιατί.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Κάτι ανάλογο είχα ξανασυμβεί τον Δεκέμβρη του ’23 στη Σαλαμίνα, στη Δάφνη και στο Πήλιο το 2021.

Θα βρεθούν κάποιοι να φταίνε και θα προσπαθήσουν να κλείσει ο κύκλος και να γυρίσουν στην μακάρια και μακάβρια σκόνη της υπηρεσιακής ιεραρχίας όπου δεν έχει προτεραιότητα ο πολίτης, αλλά μια αρρωστημένη έννοια κρατικής εξουσίας που δεν προλαμβάνει αλλά απλά παρακολουθεί ως θεατής προσπαθώντας όλα να τα χώσει κάτω από το χαλί…

Γιατί ο στόχος είναι η νομή της εξουσίας, όχι η προστασία του πολίτη.

Μα έτσι δεν έκαναν και στα Τέμπη;

 

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Μπροστά ακριβώς από τη σκοπιά του Α.Τ. δολοφονήθηκε η 28χρονη (Σκληρές εικόνες)

Άγιοι Ανάργυροι: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τη γυναικοκτονία μπροστά στο ΑΤ – Στο «μικροσκόπιο» η στάση των αστυνομικών

Άγιοι Ανάργυροι: Η κοπέλα φώναξε «κυνηγάει να με σκοτώσει» – Δεν αντέδρασε κανείς, λέει αυτόπτης μάρτυρας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter