Γύθειο: Έπαυσαν την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας επειδή αρνήθηκε μετακίνηση γιατρών – Αν δεχόταν, δεν θα υπήρχε εφημερία

Γύθειο: Έπαυσαν την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας επειδή αρνήθηκε μετακίνηση γιατρών – Αν δεχόταν, δεν θα υπήρχε εφημερία

Με αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Σπύρου Καρβέλη παύθηκε από τα καθήκοντά της η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γυθείου, Θεοδώρα Αγγελάκου επειδή αρνήθηκε την μετακίνηση γιατρών στο νοσοκομείο Σπάρτης, τους οποίους δεν διέθετε.

Μάλιστα, η ίδια περνάει πειθαρχικό για την απόφασή της αυτή, να δράσει δηλαδή υπέρ της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας. Με την αντικατάστασή της την θέση ανέλαβε νέος διευθυντής καθώς και μία επιμελήτρια σε θέση αναπληρώτριας επιστημονικά υπεύθυνης, η οποία επίσης παύτηκε μετά από λίγες μέρες μόλις έφερε τις ίδιες… αντιρρήσεις.

Τι συνέβη

Από το 2018 μέχρι και πριν την πάψουν από τα καθήκοντά της ως διευθύντρια του Κ.Υ έστελνε συνέχεια γιατρούς στο νοσοκομείο Σπάρτης. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μείωση της προσέλευσης αγροτικών γιατρών καθώς οι συνθήκες δεν τους ευνοούν.

Έτσι όταν η διευθύντρια είπε μια φορά «όχι» επειδή γιατροί δεν υπήρχαν να στείλει και το κέντρο Υγείας θα έμενε χωρίς εφημερεύοντα, έγινε ό,τι έγινε. Όλα ξεκίνησαν με το εντέλλεσθε που απέστειλε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλης υποχρεώνοντας τους αγροτικούς γιατρούς να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Σπάρτης για αρκετές ημέρες, κάποιες από τις οποίες συμπίπτανε με εφημερίες του Κ.Υ.

Η Θεοδώρα Αγγελάκου ως διευθύντρια του Κ.Υ. Γυθείου αρνήθηκε την μετακίνηση γιατρών, διότι με αυτόν τον τρόπο το Κ.Υ θα αναγκαζόταν σε κλείσιμο. Μάλιστα, ήδη τέσσερις γιατροί του Κ.Υ προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο, όπως είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή της στα κοινωνικά δίκτυα η κ. Αγγελάκου εκείνες τις ημέρες. Την επόμενη ημέρα με fast track διαδικασία ήρθε η αντικατάστασή της.

Η πραγματικότητα είναι πως το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με τους υπάρχοντες αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι σκέφτονται έντονα παραίτηση καθώς εύλογα αρνούνται να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Σπάρτης το οποίο βρίσκεται 45 χλμ μακριά, καθιστώντας την μετακίνησή τους εξαιρετικά δύσκολη και κοστοβόρα.

Η παύση της διευθύντριας και της συναδέλφου της αλλά και τα εντέλλεσθε που στέλνουν ως τελεσίγραφα είναι άλλη μια είδηση που πέρασε στα ψιλά και επιβεβαιώνει την διάλυση του ΕΣΥ αλλά και τις τακτικές που ακολουθούνται. Την ίδια ώρα, που περήφανος ο υπουργός υγείας Άδωνης Γεωργιάδης διατείνεται πως όλα βαίνουν καλώς, μετά λύπης μας γινόμαστε θεατές ακόμα μίας προσπάθειας φίμωσης όσων μάχονται για να κρατήσουν όρθιο ό, τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κυρία Αγγελάκου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook:

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικοποίηση και του… αίματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Νέα αποκάλυψη Πολάκη: «Επιτελική» απόπειρα σε διαγωνισμό για κάμερες μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter