Η Aegean καθυστέρησε πτήση μιάμιση ώρα για να επιβιβαστεί… εικόνα

Η Aegean καθυστέρησε πτήση μιάμιση ώρα για να επιβιβαστεί… εικόνα

Οι μέτοχοι της αεροπορικής εταιρείας Aegean μπορούν να είναι όσο θρήσκοι και ευσεβείς θέλουν. Αλλά οφείλουν να το κάνουν με το δικό τους κόστος και όχι παριστάνοντας τον παρακλητικό πιστό στις πλάτες των επιβατών που μπορεί να μην είναι και της ίδιας πίστης. Και επειδή η εταιρεία εμφανίζεται ως μέλος της Star Alliance, καλό είναι να αποφεύγει τις επιλογές που κάνουν το μυαλό του Ευρωπαίου επιβάτη να πετάει απευθείας για Τεχεράνη ενώ δεν το θέλει.

Το βράδυ της Κυριακής, η πτήση Α3 909 της Aegean από Λάρνακα της Κύπρου για Αθήνα, ήταν προγραμματισμένη για τις 20:35. Η εταιρεία δυο ώρες πριν την πτήση ανακοίνωσε ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 20:45. Περίπου 200 επιβάτες ενημερώθηκαν ότι η πύλη επιβίβασης άνοιξε (πύλη 42) και περίμεναν να επιβιβαστούν ως τις 21:00 χωρίς να γνωρίζουν γιατί υπήρχε καθυστέρηση. Λίγο μετά της 21:00 εμφανίστηκε μια κουστωδία με ιερείς και Κύπριους Αστυνομικούς η οποία μετέφερε πάνω σε καροτσάκι αποσκευών σε βελούδινο περιτύλιγμα μια τεράστια εικόνα.

Μόλις εμφανίστηκε η πομπή οι συνοδοί εδάφους ανακοίνωσαν την επιβίβαση. Η πομπή φυσικά παρέκαμψε την ουρά των επιβατών που περίμεναν επί ώρες και κατευθύνθηκε προς το αεροσκάφος.

Η μεταφορά της εικόνας δεν είχε την κατάνυξη που φαντάζονταν οι διοργανωτές της. Πάνω από μισή ώρα, οι συνοδοί της προσπαθούσαν να οδηγήσουν το καροτσάκι με την εικόνα μέσα στη φυσούνα, χωρίς να αποφύγουν τραγελαφικές καταστάσεις με την εικόνα να γλιστρά και να κινδυνεύει να πέσει.

Οι επιβάτες ακολούθησαν μετά από μισή ώρα την εικόνα σχηματίζοντας ουρά σε ασυνήθιστες για αεροδρόμιο συνθήκες. Όποιος έμπαινε στο αεροπλάνο αντίκριζε την εικόνα στο βελούδινο περιτύλιγμα δεμένη με ζώνη ασφαλείας στην πρώτη θέση.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 22:00, δηλαδή μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα. Στην ανακοίνωση του ο κυβερνήτης, ούτε απολογήθηκε για την καθυστέρηση, ούτε ζήτησε συγγνώμη. Αντιθέτως ξεκίνησε λέγοντας «καλωσορίζουμε στην πτήση μας την Παναγία την Παρηγορήτρια. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε».

Στην ανακοίνωση ωστόσο που έκανε στα αγγλικά, ο κυβερνήτης απέφυγε να παραστήσει τον μουλά Ιρανικού καθεστώτος και περιορίστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Το αεροπλάνο έφτασε στην Αθήνα στις 23:42 με τους επιβάτες να έχουν εξουθενωθεί.

Δεν χρειαζόταν ούτε ευλογία, ούτε κάποιο θαύμα ώστε όσοι συνόδευαν την εικόνα να ήταν στο αεροδρόμιο αρκετή ώρα πριν την πτήση ώστε να μπει στο αεροσκάφος χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν επιβάτες. Σε ό,τι αφορά την Aegean χρειαζόταν απλώς να τηρηθούν οι κανόνες. Δεν μπορεί 200 άνθρωποι να περιμένουν επί ώρες γιατί η εταιρεία αποφάσισε να περιμένει την εικόνα και τους συνοδούς της. Οι μέτοχοι της Aegean μπορούν να κάνουν όσα τάματα θέλουν.

Απ’ ό,τι φαίνεται μάλιστα έχουν και αποτέλεσμα αφού καταφέρνουν να παίρνουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τον κρατικό κορβανά. Να το κάνουν όμως με δικό τους κόστος και χωρίς να μετατρέπουν τη χώρα σε Ιράν. Και για να μην είμαστε άδικοι, ούτε καν στο Ιράν δεν θα περίμενε επί ώρες μια πτήση για να επιβιβαστεί ένας Αγιατολάχ με τη συνοδεία του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter