Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ενοχλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ενοχλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με μομφές και επιθέσεις κατά των συνδικαλιστικών ενώσεων, και με προκλητικό ποντάρισμα στη μόνιμη επωδό του κοινωνικού αυτοματισμού επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφέρθηκε κατά πάντων από βήματος ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, πασχίζοντας να στηρίξει την επιστροφή στον Μεσαίωνα που νομοθετεί ο Άδωνης Γεωργιάδης.

«Έχουμε μία απεργία των εργαζομένων, των συνδικαλιστών, στον δημόσιο τομέα για έναν νόμο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα» ήταν το πρώτο σχόλιο που επιφύλαξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου σε ερώτημα του documentonews.gr για τη σημερινή απεργία, κατά το briefing πολιτικών συντακτών.

Βάζοντας τα ρέστα της κυβέρνησης στον κοινωνικό αυτοματισμό και επιχειρώντας να παρουσιάσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα ως… άσχετους μεταξύ τους και δίχως να τους ενώνουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο εκπρόσωπος μέμφθηκε τις σημερινές κινητοποιήσεις.

«Μάλιστα κάποιοι απεργούν γιατί αντιμετωπίζεται η μαύρη εργασία, η αδήλωτη εργασία, η υποδηλωμένη εργασία, γιατί νομοθετείται το να μην μπορεί κανείς να εμποδίζει τον εργαζόμενο, εφόσον το επιθυμεί, να πάει να δουλέψει. Και όλο αυτό αφορά τον ιδιωτικό τομέα και κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν απεργίες ενώ εργάζονται στον δημόσιο τομέα και εκπροσωπούν συνδικάτα του δημόσιου τομέα» ήταν η αναφορά του, προσφέροντας στα δελτία ειδήσεων μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνεχίσουν το γαϊτανάκι του κοινωνικού αυτοματισμού, κλείνοντας το μάτι στα πιο αντιδραστικά και νεοφιλεύθερα ακροατήρια.

Μάλιστα, στη συνέχεια υποστήριξε υποκριτικά πως «η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία», υπερηφανευόμενος στη συνέχεια εξ ονόματος κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού για το γεγονός πως σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων στοχοποιήθηκαν και απαγορεύτηκαν από τη δικαιοσύνη.

«Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κανόνες και μάλιστα να πούμε εδώ ότι άλλαξε, θεωρούμε επί τω δικαιότερω, η νομοθεσία τα προηγούμενα χρόνια από τη δική μας Κυβέρνηση. Και η Κυβέρνηση ή οι κρατικοί οργανισμοί αντιστοίχως, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε απεργίες που θεωρούσαν ότι δεν ήταν νόμιμες ή ήταν καταχρηστικές. Γι’ αυτό και έγιναν συγκεκριμένες κινήσεις, όπως έχουμε ενημερωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο» ανέφερε αμέσως μετά, διαφημίζοντας… την προσφυγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατά των τριών απεργιακών κινητοποιήσεων, την προσφυγή του ΟΣΥ κατά της απεργιακής κινητοποίησης των λεοφωρείων, της ΣΤΑΣΥ για την απεργία του μετρό και άλλες.

«Οι εποχές που το Κράτος θα κοιτάει με απάθεια κάποιους οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να ταλαιπωρούν εκατομμύρια πολίτες, μιλώντας για το Λεκανοπέδιο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» έκανε μία ωμή προσπάθεια να σηκώσει το αφήγημα του «νόμου και της τάξης» κατά των εργαζόμενων και των κινητοποιήσεών τους, συμπληρώνοντας πως «από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη καλείται να λάβει σε μια σειρά από προσφυγές που γίνονται, όπως προβλέπει ο Νόμος, τις σχετικές αποφάσεις. Αλλά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προφανώς, οφείλουμε όλοι να τις τηρούμε απαρέγκλιτα».

Μιλώντας σε παντελώς διαφορετική γλώσσα από τους εργαζόμενους και την αντιπολίτευση, ρυθμίσεις όπως η συνεχής εργασία έως 13 ώρες σε περισσότερους από έναν εργοδότες, η ποινικοποίηση της απεργίας, η διευκόλυνση των απολύσεων χωρίς αποζημίωση ή επίδομα ανεργίας, η κατάργηση του 40ωρου, η δοκιμαστική περίοδος έξι μηνών, οι συμβάσεις κατά παραγγελία και άλλα, ο Παύλος Μαρινάκης τα βάφτισε… «προς το συμφέρον των εργαζομένων», υπερασπιζόμενος σφόδρα τον Άδωνη Γεωργιάδη και την οργουελική διάλεκτο που χρησιμοποιείται για την υπεράσπισή του.

«Είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που θέλει να κάνει μια δεύτερη δουλειά χωρίς να παραβιάζονται τα ανώτατα όρια εργασίας ή το κατώτερο όριο ανάπαυσης των εργαζομένων, να το κάνει, χωρίς να αναγκάζεται να δουλεύει «μαύρα», να καταφεύγει δηλαδή σε μαύρη εργασία. Μιλάμε για μια σειρά από παρεμβάσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους. Δίνουν τη δυνατότητα, την υποχρέωση πολύ νωρίτερα να δημοσιεύουν οι επιχειρήσεις τους όρους εργασίας. Δεν έχει βρεθεί καμία, μα καμία διάταξη με κάποια σοβαρή κριτική που να προκύπτει ότι είναι κατά των εργαζομένων. Και είναι λογικό, λοιπόν, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, βλέποντας ότι το κράτος έρχεται να ρυθμίσει μια σειρά από ζητήματα, τα οποία τόσα χρόνια είχαν μείνει χωρίς να είναι ρυθμισμένα, να θεωρεί ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι σε καλή κατεύθυνση» ήταν ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε το εργασιακό νομοσχέδιο που ολοκληρώνει την αποκαθήλωση που ξεκίνησε ο νόμος Χατζηδάκη.

Ενδεικτικό της μαγικής εικόνας που επιχειρεί να παρουσιάσει το Μέγαρο Μαξίμου, ο τρόπος με τον οποιο ο εκπρόσωπος περιέγραψε την 13ωρη εργασία που νομοθετεί η κυβέρνηση.

«Ως προς το ότι μπορεί κάποιος να δουλέψει, μπορεί. Δεν υποχρεούται να δουλέψει σε δεύτερο εργοδότη. Προφανώς, η δεύτερη εργασία δεν είναι πλήρους απασχόλησης, διότι δεν βγαίνουν οι ώρες. Αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κατά των εργαζομένων. Δηλαδή και εδώ, κάτι το οποίο συνέβαινε, αλλά δυστυχώς συνέβαινε με μια μορφή μαύρης εργασίας, έρχεται το κράτος και λέει «αν θες, χωρίς να παραβιάζεται το ανώτατο όριο ωρών εργασίας και αντίστοιχα της ανάπαυσης την ημέρα, μπορείς να δουλέψεις νόμιμα σε δεύτερο εργοδότη». Δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα σε κάποιον που θέλει να δουλέψει, πάντοτε με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο όρια, να το κάνει» ήταν ο τρόπος του Π. Μαρινάκη για να περιγράψει τον Μεσαίωνα που νομοθετείται την Παρασκευή.

Για το τέλος, αφού καταφέρθηκε κατά δικαίων και αδίκων, συνδικαλιστών και λοιπών εργαζομένων, προκηρυγμένων κινητοποιήσεων, αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, άφησε τον… σεβασμό της κυβέρνησης στο δικαίωμα στην απεργία.

«Εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν που απεργεί. Είναι δικαίωμα του καθενός να απεργήσει για τον οποιοδήποτε λόγο πιστεύει, αρκεί να τηρούνται όσα προβλέπονται από τον νόμο, με βάση τις ημέρες που πρέπει να γίνει η ανακοίνωση και όλα τα σχετικά. Προφανώς, λοιπόν, δεν υπάρχει καμία κόντρα, ούτε θα μπορούσε να υπάρχει καμία κόντρα. Το ξαναλέω, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν, των συνδικάτων να πάρουν τις αποφάσεις τους. Αλλά είναι και υποχρέωση της Πολιτείας, όταν θεωρεί ότι δεν τηρείται ο νόμος, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να εκδίδει τις σχετικές αποφάσεις» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μία υπεράσπιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που ενδεχομένως να έκανε τον Άδωνη Γεωργιάδη να… κοκκινίσει.

Διαβάστε σχετικά: Έκλεισε το μάτι στους ψεκασμένους ο Γεωργιάδης: «Η κινητοποίηση για τις νέες ταυτότητες είχε τριπλάσιο κόσμο από την απεργία»

Πινόκιο ξανά ο Γεωργιάδης: «Δεν μίλησα ποτέ για δύο οκτάωρα»

Απεργία: Ηχηρό «όχι» στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι» (Videos & photos)

Φάμελλος για αντεργατικό νομοσχέδιο: «Ο Γεωργιάδης έφερε τον οδοστρωτήρα νο3»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter