Φάμελλος για αντεργατικό νομοσχέδιο: «Ο Γεωργιάδης έφερε τον οδοστρωτήρα νο3»

Φάμελλος για αντεργατικό νομοσχέδιο: «Ο Γεωργιάδης έφερε τον οδοστρωτήρα νο3»

Εφ΄όλης της ύλης κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, βάλλοντας κατά του σχεδίου νόμου, των διπλωματικών χειρισμών του πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και της ανεπάρκειας του επιτελικού κράτους με φόντο τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε τον τρίτο οδοστρωτήρα για την οριστική ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους του στο υπουργείο Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.

Αποκάλεσε το νομοσχέδιο «έκτρωμα», καυτηριάζοντας τις προβλέψεις για 13ωρη εργασία σε δύο εργοδότες, τις συμβάσεις «σχεδόν μηδενικών ωρών», την εξαήμερη εργασία «σχεδόν σε όλους τους κλάδους» και την ποινικοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης.

«Η αριστεία του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι» διαπίστωσε, ενώ στηλίτευσε και τη μέχρι πρότινος στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής δήλωσε επιφύλαξη για το αντεργατικό νομοσχέδιο χωρίς να καταψηφίσει.

«Καθυστερήσατε να πάρετε θέση» είπε προς τα έδρανα του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, προσθέτοντας ότι απορία προκάλεσε και η στάση συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν τάχθηκαν υπέρ της απεργίας.

Διαβάστε επίσης: Έκλεισε το μάτι στους ψεκασμένους ο Γεωργιάδης: «Η κινητοποίηση για τις νέες ταυτότητες είχε τριπλάσιο κόσμο από την απεργία»

«Μόνο νομική η διαφορά με την Τουρκία»

Σε σχέση με την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN, ο κ. Φάμελλος επέκρινε το γεγονός ότι στην πρώτη κυβερνητική ανακοίνωση δεν υπήρχε λέξη για το κυπριακό, παρά το προκλητικό μπαράζ του Ερντογάν αναφορικά με τις δηλώσεις περί διχοτόμησης της Κύπρου.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πάντα υποστήριζε πως η διαφορά με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ είναι θέμα νομικό» διότι ο πρωθυπουργός δήλωσε στο CNN πως «μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε με την Τουρκία σε γεωγραφικά ζητήματα». Επ΄ αυτού, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε για τις γκρίζες ζώνες».

«Προσωπική ευθύνη Μητσοτάκη»

Για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι δύο εβδομάδες μετά τη φυσική καταστροφή, η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων δεν έχει λήξει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα ζητήματα δημόσιας υγείας και την αστεγία των πληγέντων.

«Ό,τι και να λένε οι κυβερνητικοί, υπάρχει προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, του αρμόδιου υπουργού και του περιφερειάρχη» κατηγόρησε και χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει τόσο στο αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση για τις πλημμύρες όσο και στο αίτημα κατάθεσης εγγράφων για την αποδέσμευση κονδυλίων από την ΕΕ, τα οποία προορίζονταν για τις πληγείσες περιοχές.

«Υπάρχει υποψία για μη κατάθεση εγγράφων» σημείωσε και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας: «Φοβάστε την κριτική και την αλήθεια; Φοβάστε για τη δική σας πλειοψηφία;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter