Η Βενετία απέρριψε την αυτονομία δια της αποχής

Η Βενετία απέρριψε την αυτονομία δια της αποχής

Για πέμπτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια οι κάτοικοι της Γαληνοτάτης είπαν «όχι» στη διοικητική ανεξαρτησία της επιλέγοντας να μην προσέλθουν στις κάλπες.

Με χαμηλό ποσοστό συμμετοχής – μόλις που άγγιξε το 21% του εκλογικού σώματος – το δημοψήφισμα για την αυτονομία της πρωτεύουσας της ιταλικής περιφέρειας Βένετο, θεωρείται άκυρο, παρότι η πλειοψηφία των ψηφισάντων τάχθηκε υπέρ της διοικητικής ανεξαρτησίας από τη δημοτική κοινότητα της Μέστρε, στην ηπειρωτική Ιταλία.

Το κατώτατο όριο συμμετοχής για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος είναι 50%.

Το βασικό επιχείρημα όσων τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας είναι ότι οι αρχές της πόλης θα μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των προβλημάτων που την ταλανίζουν, τα οποία πολλαπλασιάζονται ελέω πλημμυρών.

Η Βενετία ήταν διοικητικά ανεξάρτητη μέχρι που ο Ιταλός φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι την ένωσε με τη βιομηχανική πόλη Μέστρε το 1926. Το σχέδιο δούλεψε αρκετά καλά, όπως εξηγεί ο Guardian, μέχρι που ο πληθυσμός της Βενετίας μειώθηκε σημαντικά, την ώρα που η γειτονική Μέστρε αναπτυσσόταν ολοένα περισσότερο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα κονδύλια που προορίζονταν για την πρώτη να καταλήγουν τελικά στη δεύτερη και να επενδύονται στην ανέγερση τεράστιων ξενοδοχείων και εμπορικών κέντρων για να καλυφθούν οι ανάγκες των τουριστών, οι οποίοι συρρέουν στην περιοχή χάριν … της Γαληνοτάτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter