Η δικηγόρος του υπόδικου Τσακοπιάκου προσελήφθη στο ΥΠΠΟΑ

Η δικηγόρος του υπόδικου Τσακοπιάκου προσελήφθη στο ΥΠΠΟΑ

Όπως είχε αποκαλύψει προ λίγων ημερών η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο Υπουργείο Πολιτισμού ο υπηρεσιακός Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Εμμανουήλ Αντωνόπουλος δέσμευσε το ποσό των 23.750 ευρώ από το Πρόγραμμα Δράσης της Διεύθυνσης Προμηθειών για το 2023 για να προσληφθεί ως εξωτερική νομική σύμβουλος, η εργατολόγος Μαρία Τσίπρα, η οποία μάλιστα έχει ιδιαίτερες… περγαμηνές. Είναι η δικηγόρος του –υπόδικου- Γ. Τσακοπιάκου, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) και επί 15ετία προέδρου του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ. Ο κ. Τσακοπιάκος είναι υποδικος για το κακούργημα της απιστίας κατ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου.

Μπορεί ο κ. Αντωνόπουλος να προέβλεψε, και τελικά δέσμευσε, το ποσό των 23.750 ευρώ, αλλά η κ. Τσίπρα έκανε… έκπτωση στο ΥΠΠΟΑ και ζήτησε για τους επτά (7) μήνες της συνεργασίας –δηλαδή μέχρι τέλους Οκτωβρίου 2023- 14.758,07 ευρώ + ΦΠΑ 24% (3.541,93 ευρώ) = 18.300 σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι ζήτηση 5.450 ευρώ λιγότερα από όσα είχαν προβλεφθεί.

Πού θα διοχετευθεί άραγε το υπόλοιπο ποσό;

Η ιστοσελίδα Kosmodromio αποκάλυψε ότι η οικονομική σχέση της κ. Τσίπρα με το υπουργείο Πολιτισμού χρονολογείται τουλάχιστον από το 2021. Η πρώτη σύμβαση ανάθεσης στην εργατολόγο για υπηρεσίες νομικής υποστήριξης προς τον υπηρεσιακό Γραμματέα κ. Αντωνόπουλο ήταν έναντι του ποσού των 29.500 ευρώ. Και σε εκείνη την περίπτωση (όπως και στη πρόσφατη σύμβαση του 2023) οι διαδικασίες της ανάθεσης έγιναν αστραπιαία, μόλις σε 8 ημέρες.

Το ερώτημα που προκύπτει από την υπόθεση αυτή είναι πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Πολιτισμού να αναθέτει επί δύο χρόνια με αλλεπάλληλες συμβάσεις, την νομική του υποστήριξη σε δικηγόρο που υπερασπίζεται νομικά τον υπόδικο Γ. Τσακοπιάκο. Πόσο μάλλον όταν ο Γενικός Γραμματέας στον οποίο παρέχονται οι υπηρεσίες της είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για πειθαρχικά ζητήματα των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού. Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της διαπλοκής και των αντικρουόμενων συμφερόντων, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter