Η φορογκιλοτίνα παρουσιάζεται ως… «δικαιότερο σύστημα» από την κυβερνητική προπαγάνδα

Η φορογκιλοτίνα παρουσιάζεται ως… «δικαιότερο σύστημα» από την κυβερνητική προπαγάνδα
Συγκέντρωση ελεύθερων επαγγελματιών για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το κρέας ψάρι βάπτισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για να υπερασπιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Ούτε κάποιος φορολογικός συντελεστής αυξάνεται, ούτε θέλουμε να βάλουμε απέναντι τον ελεύθερο επαγγελματία, γιατί πάρα πολύ απλά αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι πέρασε πάρα πολύ δύσκολα, όπως και πολλοί άλλοι, το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, σε μια Ελλάδα που για πάρα πολλά χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να βάζει φόρους» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Την ώρα που χιλιάδες επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και με αναλυτικές παρουσιάσεις έδειχναν πόσο πλήττονται από τη νέα οριζόντια φορολόγηση, ο κ. Μαρινάκης έλεγε ότι είναι «ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών».

Μάλιστα έβαλε και έναν «πολύ φιλόδοξο στόχο, μέσα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, πάνω από τρία δισεκατομμύρια».

Σύμφωνα με τη… λογική του κυβερνητικού εκπροσώπου «δεν είναι οριζόντια η παρέμβαση». Απλώς… τους αφορά όλους. Φοροφυγάδες και τίμιους που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Η αποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φαίνεται από πολλές ανακοινώσεις επιμελητηριών και επαγγελματικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τονίστηκε και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό «την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ».

Ειδικά για τα μερίσματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να κατεβάσει τον φόρο τους στα χαμηλότερα επίπεδα της ΕΕ δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο πώς εννοεί την φορολογική δικαιοσύνη. Στο απυρόβλητο οι μέτοχοι εταιρειών και στα τάρταρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης: Βερβεσός: «Φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο απυρόβλητο καύσιμα και μερίσματα»

Αυγέρη για φορογκιλοτίνα Μητσοτάκη: «Με την άδικη φορολόγηση δεν πολεμάς την φοροδιαφυγή» (Video)

Βροντερό «όχι» από τους ελεύθερους επαγγελματίες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos)

Τα ταξί τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη – 24ωρη απεργία για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter