Η Γερμανία θα στείλει ακόμη 40 Marder στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει ακόμη 40 Marder στην Ουκρανία

Το Βερολίνο θα προμηθεύσει στην Ουκρανία 40 ακόμη οχήματα μάχης πεζικού Marder (IFV), ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall, χωρίς να δίνεται ακριβές ποσό αξίας της παραγγελίας.

«Η γερμανική κυβέρνηση ανέθεσε στη Rheinmetall να προμηθεύσει 40 ακόμη οχήματα μάχης πεζικού Marder στην Ουκρανία. Πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2023, η παραγγελία αξίζει ένα υψηλό διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ. Η Rheinmetall συνεχίζει τις εργασίες για να επισκευάσει τα παλαιότερα οχήματα και να διασφαλίσει ότι η τελευταία παρτίδα Marder IFV θα μπορεί να παραδοθεί σύμφωνα με τη σύμβαση που ξεκινά το 2023», ανέφερε η Rheinmetall σε δήλωση.

Η παράδοση των επιπλέον 40 οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει φέτος. Αυτό θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των οχημάτων Marder που προμηθεύονται στην Ουκρανία σε 80. «Στις 21 Μαρτίου 2023 η εταιρεία απέστειλε ήδη τα πρώτα είκοσι οχήματα μάχης πεζικού που παρήγγειλε η γερμανική κυβέρνηση για την Ουκρανία. Επιπλέον, άλλα είκοσι IFV της Rheinmetall παραγγέλθηκαν τον Ιούνιο του 2023. Επί του παρόντος βρίσκονται υπό γενική επισκευή και παράδοση», ανέφερε η δήλωση.

Πρόσθεσε: «Τα οχήματα που διατίθενται είναι αναθεωρημένα συστήματα Marder 1A3 που ανήκαν στο παρελθόν στην Bundeswehr. Ήδη από την άνοιξη του 2022, η Rheinmetall άρχισε να αποκαθιστά τα οχήματα μάχης πεζικού σε κατάσταση άμεσης πολεμικής ετοιμότητας με δικά της έξοδα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter