Η Γιούροβα θέτει θέμα παρακολουθήσεων, ελευθεροτυπίας και δικαιοσύνης και ο Οικονόμου κατηγορεί τον Τσίπρα

Η Γιούροβα θέτει θέμα παρακολουθήσεων, ελευθεροτυπίας και δικαιοσύνης και ο Οικονόμου κατηγορεί τον Τσίπρα
Πηγή: Screenshot/YouTube

Στην ταύτιση -για μία ακόμα φορά- της πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος με την κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε μια προσπάθεια να κρύψει τον εκνευρισμό του Μεγάρου Μαξίμου για το γεγονός ότι η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα, κατά τη συνάντηση της με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, έθεσε επί τάπητος το κρίσιμο ζήτημα των παρακολουθήσεων, της ελευθεροτυπίας όπως και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

«Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του η ολοφάνερη πρόθεσή του ήταν να κατηγορήσει την κυβέρνηση και την πατρίδα του, παρότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή συγκυρία» ανέφερε την Τρίτη ο Γιάννης Οικονόμου στην πρώτη καταγεγραμμένη αντίδραση της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Γιούροβα, και τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Είχα την ευκαιρία να τους εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Πλήγματα που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Για το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης της αλήθειας και των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Για το ζήτημα του ελλείμματος πλουραλισμού στα ΜΜΕ, καθώς και το ζήτημα της υπονόμευσης και εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, που έχει δημιουργήσει ένα χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τον θεσμό της Δικαιοσύνης στη χώρα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και όχι μόνο, παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα γύρω από τα ζητήματα αυτά.

«Αυτήν την ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα μας τη συμμερίζονται στην Ευρώπη. Παρακολουθούν όσα συμβαίνουν, διότι η προστασία του κράτους Δικαίου δεν είναι όπως γνωρίζετε μόνο μία εσωτερική υπόθεση. Αποτελεί πυλώνα των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» συμπληρώνει ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί πως «έσπευσε να συναντήσει την Επίτροπο της ΕΕ κ. Γιούροβα μια μέρα προτού αυτή έλθει στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως με ανάρτησή της, η Επίτροπος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, υπογραμμίζει για τη συνάντησή της με τον Αλ. Τσίπρα πως συζήτησαν για τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης του Κράτους Δικαίου, και κυρίως, για την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τις παράνομες παρακολουθήσεις.

«Η Κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την κ. Γιουρόβα και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η συνεργασία μας είναι αγαστή και δημιουργική, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και επίπεδο από όσα ψευδώς -κατά πάγια τακτική του- διασπείρει ο κ. Τσίπρας, του οποίου δύο σημαίνοντες υπουργοί των κυβερνήσεών του -ο ένας αρμόδιος για τον Τύπο και ο άλλος για τη Δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς- έχουν παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη σε Ειδικό Δικαστήριο» αναφέρει στη δική του ανακοίνωση ο Γ. Οικονόμου, φροντίζοντας να «υπενθυμίσει» τα δύο ειδικά Δικαστήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη για υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ως επιχείρημα «αθωότητας» της δικής του κυβέρνησης.

«Το πλέον προκλητικό όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας μιλάει για “αποκατάσταση της δημοκρατίας”. Η φράση αυτή προδίδει ατελή κατανόηση των εννοιών και λεκτική σύγχυση, που ούτως ή άλλως τον χαρακτηρίζουν, και λυσσαλέο αντιπολιτευτικό μένος. Στην Ελλάδα, από το 1974, λειτουργεί μια ισχυρή φιλελεύθερη δημοκρατία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα των οποίων θαυμαστής υπήρξε ο κ. Τσίπρας» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας τη φανερή ενόχληση της κυβέρνησης και για την τελευταία αποστροφή του.

Για την ιστορία, η δήλωση Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τη Β. Γιούροβα καταλήγει ως εξής: «Σε ό,τι μας αφορά, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να προστατευθεί η Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στη χώρα μας. Και όπου δεν υπάρξει δυνατότητα αυτό να καταστεί εφικτό εντός της χώρας, θα το διεκδικήσουμε αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κάθε άλλη δυνατότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Συνάντηση Τσίπρα με Γιούροβα και Αγκιλάρ στις Βρυξέλλες

Επίσκεψη Γιούροβα στην Αθήνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Κύρτσος: «Ευρώ-διασυρμός Μητσοτάκη από την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο»

Τσίπρας: Η Ευρώπη συμμερίζεται τις ανησυχίες για παρακολουθήσεις και κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter