Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «δείχνει» μέσω Κεγκέρογλου ανανέωση για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «δείχνει» μέσω Κεγκέρογλου ανανέωση για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια

Ανοίγει  πολιτικά το δρόμο προς την ανανέωση των βουλευτικών ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ με την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου μια θεση στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Ηρακλείου και πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ την ίδια ώρα αποτυπώνει την προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να τονώσει και την αυτοδιοικητική δυναμική της Χαριλάου Τρικούπη.

Χωρίς κομματικό χρίσμα θα τεθεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου επικεφαλής ψηφοδελτίου για την εκλογή του ως δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης. Ύστερα από 19 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές.  Σε συνεννόηση  με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ο Βασίλης Κεγκέρογλου δημοσιοποίησε επίσημα την υποψηφιότητά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατά την ομιλία του στο Πολύκεντρο Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, το απόγευμα της Κυριακής  6 Νοεμβρίου 2022.

Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη περίπτωση νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τον περασμένο Ιούνιο, ο Βουλευτής Επικρατείας  Γιώργος Καμίνης, με ανάρτησή του στο facebook ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές για οικογενειακούς λόγους και δήλωσε “παρών” στην προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, στην οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, συμμετέχει από το 2017.

Αυτή τη φορά, ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοινώνει την απόφασή του να διεκδικήσει την εκλογή του ως δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας στην Κρήτη.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας περιλαμβάνει το Αρκαλοχώρι, το Καστέλι, το  Θραψανό αλλά και ενδοχώρα με 72 οικισμούς και 32 Κοινότητες και παραλιακό μέτωπο.

Όπως σημείωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, θα επιδιώξει με ένα  ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, παραγωγής και ζωής να αναστρέψει την κατάσταση που επικρατεί από το συνεχιζόμενο μαράζωμα της υπαίθρου και των οικισμών, από τις  καταστροφικές επιπτώσεις του σεισμού, από τα προβλήματα από την κατασκευή του αεροδρομίου.

Στην ομιλία του με θέμα  «ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας Σήμερα, Αύριο και στο Μέλλον», ανέφερε ότι η  πρόθεσή του είναι να υπηρετήσει τον Δήμο χωρίς να λογαριάζει πολιτικό κόστος δίνοντας τις δυνάμεις τους για τους ανθρώπους και τον τόπο του και διαθέτοντας την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησε. Εξήγησε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, με το οποίο συζήτησε την κατάσταση και τις προοπτικές που ανοίγονται, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε θεσμικά «Περιφερειάρχη και αιρετούς, ιδιαίτερα του δήμου Μινώα Πεδιάδας, τον Γραμματέα της ΝΕ και της ΔΟ του ΠΑΣΟΚ, τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου». Προανήγγειλε ότι θα έχει επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα και όλους τους τοπικούς φορείς. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι « δεν ζητάμε χρίσμα από κανένα κόμμα». Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε χρισμένοι από τους ίδιους τους πολίτες, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, εντός και εκτός Βουλής». Για να προσθέσει παράλληλα ότι ζητά «την απροϋπόθετη στήριξη όλων των κομμάτων είτε είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση στο έργο μας, για τους δημότες και τον τόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μια εβδομάδα με δηλώσεις του είχε δώσει την πρόγευση για την πρόθεσή του θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στον δήμο Μίνωα Πεδιάδος, από όπου κατάγεται.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τις υποκλοπές δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή

Το ΠΑΣΟΚ στέλνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θέτει στο μικροσκόπιο τις δημοσκοπήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter