Η κατάθεση – σοκ για τον γυναικοκτόνο της Γεωργίας: «Της έβαλε χειροπέδες και της έφραξε το στόμα και τα μάτια με ταινία»

Η κατάθεση – σοκ για τον γυναικοκτόνο της Γεωργίας: «Της έβαλε χειροπέδες και της έφραξε το στόμα και τα μάτια με ταινία»

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η έρευνα για την γυναικοκτονία με θύμα τη Γεωργία Μουράτη. Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες της κατάθεσης του 34χρονου συνεργού του συζύγου της σχετικά με το πώς σκότωσαν την έγκυο γυναίκα. Ο 34χρονος υπέδειξε στις αρχές που βρισκόταν το πτώμα της καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα πειστήρια του εγκλήματος που διαδραματίστηκε την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που μεταφέρουν το μπαούλο με το άψυχο σώμα της Γεωργίας – Τα 10 δευτερόλεπτα φρίκης (Video)

Σύμφωνα την κατάθεση του 34χρονου: Ο ίδιος το μεσημέρι της 8ης Ιανουαρίου 2024 και ενώ ήταν ήδη υπό παρακολούθηση από την Αστυνομία, εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς όπου δήλωσε ότι επιθυμεί να μιλήσει για την υπόθεση. Λίγη ώρα νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει τα αποτυπώματά του στον τόπο του εγκλήματος.

Κατά την προαγωγή του αρχικά δήλωσε προφορικά ότι ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας του πρότεινε να σκηνοθετήσουν ληστεία σε βάρος του ίδιου και της Γεωργίας Μουράτη με σκοπό να της αποσπάσουν χρήματα. Ωστόσο εξεταζόμενος περαιτέρω ομολόγησε την εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία της άτυχης γυναίκας και μητέρας ενός μικρού παιδιού.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του 39χρονου γυναικοκτόνου – Το βίαιο παρελθόν και το μυστήριο με βρέφος το 2009

Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι «την 1η Ιανουαρίου 2024 και περί ώρα 15:50, ο 39χρονος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι του στις 20:00 ώρα της ίδιας ημέρας και να μην έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Όταν συναντήθηκαν, του ζητήσει να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσουν μια «ψεύτικη ληστεία» στην Γεωργία όπως χαρακτηριστικά του είπε και του περιέγραψε το σχέδιο που είχε καταστρώσει. Του είπε ότι θα πήγαινε να πάρει τη Γεωργία Μουράτη από την εργασία της και όταν θα επέστρεφαν στο διαμέρισμα του θα πραγματοποιούσε επίθεση στην Γεωργία, θα την έπιαναν από πίσω και θα της έκλεινε το στόμα για να μην φωνάξει. Στη συνέχεια θα την πήγαινε στο υπνοδωμάτιο και θα την ακινητοποιούσαν με χειροπέδες.

Ο 39χρονος του επέδειξε ένα οικιακό μαχαίρι με κίτρινη λαβή και του ζήτησε να το χρησιμοποιήσει για να απειλήσει την σύντροφό του. Αφού την ακινητοποιούσαν προσποιούμενοι τους ληστές, το πρωί θα μετέβαιναν στο πατρικό της σπίτι της Γεωργίας και θα αφαιρούσαν απ’ το σπίτι χρηματικό ποσό επτά με 8000 ευρώ που είχαν οι γονείς της. Ο συνεργός θα λάμβανε μερίδιο από το χρηματικό ποσό για την συμμετοχή του στην ληστεία. Μετά, σύμφωνα με τον 39χρονο, θα επέστρεφαν πίσω στο διαμέρισμα του και αφού την έλυναν θα ισχυριζόνταν ότι τους λήστεψαν. Ο συνεργός συμφώνησε να συμμετάσχει λόγω οικονομικής δυσχέρειας στην οποία βρισκόταν».

Αφού περιέγραψε το σχέδιο κατέθεσε στη συνέχεια τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με τον ίδιο:

«Στις 21:00 της 1ης Ιανουαρίου 2024 και όταν ο 39χρονος αναχώρησε από το σπίτι του για να μεταβεί στην εργασία της Γεωργίας Μουράτη, ο συνεργός παρέμεινε στο διαμέρισμα. Τα φώτα του διαμερίσματος παρέμειναν σβηστά και τα παντζούρια κατεβασμένα. Το ζευγάρι, η Γεωργία και ο σύντροφός της, επέστρεψαν μεταξύ 22:50 έως και 23:10. Ο ίδιος τους ανέμενε κρυμμένος στο σαλόνι. Όταν η Γεωργία μπήκε στο διαμέρισμα, ο συνεργός της επιτέθηκε από πίσω και την ακινητοποίησε, πιάνοντας τη με το αριστερό του χέρι, ενώ με το δεξί του χέρι ακουμπούσε το μαχαίρι που κρατούσε στο λαιμό της. Την οδήγησαν στην κρεβατοκάμαρα όπου ο 39χρονος αφού έσβησε τα φώτα, της δέσμευσε τα χέρια με χειροπέδες και της εφραξε το στόμα και τα μάτια με ταινία συσκευασίας.

Πήρε το μαχαίρι με την κίτρινη λαβή και του έκανε νόημα να φύγει. Ο 39χρονος του πήρε το μαχαίρι από το χέρι και του έκανε νόημα να αποχωρήσει από το διαμέρισμα και να μεταβεί στο αυτοκίνητό του. Μετά από 10 λεπτά περίπου βγήκε και του ζήτησε να ανέβει στο διαμέρισμα τον βοηθήσει. Όταν ο συνεργός τον ρώτησε τι συνέβη, ο 39χρονος του είπε: «η Γεωργία είναι νεκρή». Όταν ανέβηκε στο διαμέρισμα αντίκρισε την Γεωργία ξαπλωμένη στο κρεβάτι μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ακολούθως ο συνεργός εξιστόρησε πως για να εξαλείψουν τα ίχνη του εγκλήματος, τοποθέτησαν το πτώμα της σε κουτί – βαλίτσα και με το αυτοκίνητο του μάρκας Opel Astra το μετέφεραν σε ορεινή δύσβατη περιοχή περίπου 4 χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου Θέρμης. Εκεί το απέρριψαν ανάμεσα σε θάμνους.

Επέστρεψαν στο διαμέρισμα και άρχισαν να ξεφορτώνονται τα πειστήρια, ενώ «επέστρεψαν στην οικία του όπου επιχείρησαν να καταστρέψουν τα ίχνη και πειστήρια του εγκλήματος καθαρίζοντας τον τόπο του εγκλήματος και απορρίπτοντας διαδοχικά σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς πειστήρια του εγκλήματος, όπως τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του θύματος, Το μέσο τέλεσης και το στρώμα του κρεβατιού επί του οποίου δολοφονήθηκε το θύμα και το οποίο όπως προέκυψε αργότερα φέρει ίχνη αίματος, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αρχές».

Ο 34χρονος ήταν αυτός που υπέδειξε που βρίσκεται το πτώμα. Το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 2024, αστυνομικοί μετέβησαν σε ορεινή δύσβατη δασική περιοχή, τέσσερα περίπου χιλιόμετρα ανατολικά του Μονοπήγαδου Θέρμης στη θέση με γεωγραφικές συντεταγμένες 40.4306 14,23.16 4138, όπου και εντόπισαν ανάμεσα σε θάμνους την σορό της Γεωργίας. Στον τόπο προήλθε ο ιατροδικαστής κ. Χατζηνικολάου της ιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο οποίος κατά την προκαταρκτική νεκροψία που διενήργησε, διαπίστωσε μακροσκοπικά ότι το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα από νυσσον και τέμνον όργανο από τη μέση τραχηλική χώρα δεξιά ως την αυχενική μοίρα και ένα τραύμα στην αριστερή μέση τραχηλική χώρα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter