Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του 39χρονου γυναικοκτόνου – Το βίαιο παρελθόν και το μυστήριο με βρέφος το 2009

Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του 39χρονου γυναικοκτόνου – Το βίαιο παρελθόν και το μυστήριο με βρέφος το 2009

Συγκλονιστικά είναι όσα αποκαλύπτονται για τον 39χρονο γυναικοκτόνο στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος σκότωσε την 41χρονη έγκυο σύντροφό του και την συνέχεια μαζί με τον φίλο του την έβαλαν σε ένα μπαούλο και την μετέφεραν σε ερημική περιοχή, ενώ φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους, πετώντας το ματωμένο στρώμα και τα ρούχα της σε διάφορα σημεία.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οι δράστες μεταφέρουν το άψυχο σώμα της 41χρονης (Photos-Video)

Ο 39χρονος, φαίνεται πως έχει ένα «βαρύ» και βίαιο παρελθόν, καθώς εκτός από τις τέσσερις καταδίκες για την άγρια δολοφονία της 41χρονης, για τον ξυλοδαρμό της αδερφής του όπως και της πρώην συντρόφου του αλλά και την ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξης σε βάρος της αδερφής του έρχεται στο φως μία ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη με τον ίδιο  πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμη μυστήριο.

Το νεκρό βρέφος και οι καταγγελίες για απαγωγή

Ειδικότερα, σε ηλικία 23 χρόνων, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, είχε αποκτήσει ένα παιδί με τη μόλις 17χρονη τότε σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό του. Το βρέφος σύμφωνα με τους γιατρούς έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες μετά τη γέννα, περιστατικό που αμφισβήτησαν οι νεαροί γονείς. Μάλιστα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη πιστεύοντας ότι κάποιος άλλαξε το παιδί τους στο κρατικό μαιευτήριο και τους παρουσίασε άλλο νεκρό, με σκοπό το δικό τους να προωθηθεί για υιοθεσία. Ακολούθησε σειρά ερευνών που δεν κατέληξαν πουθενά.

Το μυστήριο όμως συνεχίστηκε όταν διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές η εκταφή του βρέφους για να γίνει έλεγχος DNA ωστόσο ο τάφος ήταν κενός και κάποιος είχε κλέψει το νεκρό παιδί.

Η υπόθεση απασχόλησε αρκετές φορές την επικαιρότητα μέχρι και το 2013, όταν όλες οι εισαγγελικές έρευνες τέθηκαν στο αρχείο χωρίς να προκύψουν δράστες.

Ο 39χρονος κατέθετε μηνύσεις και προχωρούσε σε καταγγελίες εναντίον γιατρών, ακόμη και συγγενών του, υποστηρίζοντας ότι είχαν απαγάγει το παιδί του με σκοπό να κερδίσουν χρήματα από την πώλησή του για υιοθεσία. Μάλιστα υποστήριζε ότι είχε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία παρ’ ότι το παιδί γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 2009, παρουσιαζόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου, και είχε ξεκινήσει έναν δικαστικό αγώνα πιστεύοντας ότι το παιδί του απήχθη.

Η απόφαση εκταφής και το κενοτάφιο

Οι καταγγελίες οδήγησαν στην απόφαση της εισαγγελέως για εκταφή, ωστόσο η υπόθεση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο καθώς όταν εισαγγελέας και αστυνομία διέταξαν να ανοίξει ο τάφος στα κοιμητήρια της Θέρμης, στο βόρειο τμήμα όπου θάβονται τα βρέφη στον τάφο δεν βρέθηκε τίποτα. Κάποιος είχε κλέψει τη σορό του μωρού.

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και σημερινή εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τιντικάκη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση κατέληξε στο ότι το μωρό δεν απήχθη ποτέ από το νοσοκομείο, σύμφωνα με το Voria.gr και ζήτησε να γίνει έρευνα για την απώλεια της σορού και να εξεταστεί ποιος είχε συμφέρον να το εξαφανίσει για να μην γίνουν εξετάσεις.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί αρπαγής από την πλευρά του 39χρονου είχε καταλήξει ότι οι γονείς έβλεπαν επί 19 ημέρες το παιδί τους στην κλινική, ενώ ήταν ζωντανό και πως στενός συγγενής του ζευγαριού επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ότι το ίδιο παιδί παραδόθηκε νεκρό στην οικογένεια. «Έτσι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός πως το βρέφος άλλαξε ενώ ήταν ζωντανό», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες στην πολυσέλιδη διάταξή της η εισαγγελέας, με τη μήνυση των γονέων να μπαίνει στο αρχείο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε και δεύτερη έρευνα αναφορικά με την κλοπή της σορού δεν κατέληξε πουθενά. Μάλιστα από τους αστυνομικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων δεν είχε βρεθεί κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο στον κενό τάφο για τη σύγκριση του DNA.

Οι καυγάδες με την Γεωργία για την εγκυμοσύνη

Σχεδόν 15 χρόνια μετά, ο 39 σήμερα γυναικοκτόνος, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο παριστάνοντας τον δήθεν καταρρακωμένο στις κάμερες όσο υποτίθεται πως αναζητούσε την εξαφανισμένη 41χρονη έγκυο. «Να γυρίζει η Γεωργία και δε θέλω τίποτα. Προτιμώ να σκέφτομαι θετικά και να παίρνω μεγαλύτερη δύναμη για να σκυλιάσω και να βρω τη γυναίκα μου». έλεγε μπροστά στις κάμερες.

Ωστόσο, πηγές από το περιβάλλον του ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος ήταν σε διαρκή αντιπαράθεση με τη σύντροφό του για την εγκυμοσύνη της. Η ίδια είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης, ενώ ο 41χρονος υποστηρίζει ότι αρνείτο και έτσι ξεκινούσαν καβγάδες το τελευταίο διάστημα.

Πάντως, αυτό δεν φαίνεται να έχει άμεση σχέση με το σχέδιο δολοφονίας που φέρεται ότι μεθόδευσε μαζί με τον 34χρονο φίλο του. Ο 39χρονος κατηγορείται ότι σχεδίασε ληστεία μέσα στο σπίτι όπου έμεναν, παρασύροντας την 41χρονη. Στόχος τους φαίνεται πως ήταν να αρπάξουν τα κλειδιά του σπιτιού της μητέρας της και να αποσπάσουν το ποσό των 8.000 ευρώ που είχε εκεί. Όμως η γυναίκα τούς αντιλήφθηκε και έτσι τη μαχαίρωσαν.

Οι κατηγορίες για βιασμό της αδερφής του

Την ίδια ώρα, σε βάρος του 39χρονου έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της αδερφής του, ενώ η δικογραφία είναι στα χέρια ανακριτή.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τον 39χρονο γυναικοκτόνο – Κατηγορείται για βιασμό της αδερφής του

Η αδελφή του 39χρονου κατηγορούμενου ως δράστη της δολοφονίας της 41χρονης ήταν θύμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας όπως υποστήριξε στην ERT o δικηγόρος της Αντώνης Καραγιάννης.

«Την απειλούσε και με όπλο»

«Στο διάστημα των προηγούμενων ετών και μάλιστα στις χρονολογίες πριν από το 2022, είχε επιτεθεί πάρα πολλές φορές στην αδελφή του προκαλώντας της σοβαρές σωματικές βλάβες και μάλιστα την απειλούσε αρκετές φορές και με όπλο» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο συνήγορος της αδελφής του κατηγορούμενου ανέφερε επίσης πως «προσέγγιζε την εντολέα μου, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, σε σημεία που ήξερε ότι θα τη βρει, δηλαδή έξω από την εργασία της, έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια με απειλές κατά της ζωής της της ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ την χτυπούσε ταυτόχρονα. Τις περισσότερες φορές η εντολέας μου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε τις επόμενες ημέρες, βρισκόταν πολλές φορές σε ψυχολογικό σοκ, καθώς χρειάστηκε χρόνο μέχρι να συνέλθει και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ήθελε να την αναγκάσει να του δώσει χρήματα». Σε βάρος του 39χρονου είχαν βγει ασφαλιστικά μέτρα αλλά ο ίδιος δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί για να συλληφθεί.

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ακόμα ότι «η αδελφή του 39χρονου, προκειμένου να σωθεί από τον κύκλο βίας που είχε σχηματίσει γύρω της, καθώς φοβόταν και για τη ζωή της, αναγκάστηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για άλλο νομό και έτσι δεν μπόρεσε να την ξαναβρεί. Η ίδια φέρει ενοχές που δεν είχε ενημερώσει την 41χρονη έγκυο για το βίαιο παρελθόν του συντρόφου της».

Ακροδεξιός υποστηρικτής των «Σπαρτιατών»

Ολοφάνερες ήταν και οι εθνικιστικές και ρατσιστικές θέσεις του συντρόφου της 41χρονης δολοφονημένης εγκύου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιός υποστηρικτής των «Σπαρτιατών» ο δολοφόνος της 41χρονης εγκύου

Ο 39χρονος, είχε προχωρήσει σε εκατοντάδες ανατριχιαστικές αναρτήσεις στα social media όπου γίνονται άμεσα αντιληπτές οι εθνικιστικές, ρατσιστικές και σοβινιστικές του θέσεις, οι οποίες συνδυάζονται με προτροπή σε βίαιες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος έδειχνε επίσης την υποστήριξή του προς το μόρφωμα των «Σπαρτιατών», μιλώντας για το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», αποκαλώντας το, «Εθνικό Κόμμα» και προσδοκώντας στην άνοδό του.

Γνωστός για το βίαιο παρελθόν του

Τόσο ο σύντροφος της 41χρονης, όσο και ο φίλος του, είναι γνώριμοι της αστυνομίας, με τον πρώτο να έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν.

Τα αντιφατικά μηνύματα που βρέθηκε ότι στάλθηκαν από το κινητό της γυναίκας και που τελικά θεωρείται ότι δεν έστειλε η ίδια, κίνησαν υποψίες και στις διωκτικές αρχές.

Ο 39χρονος έχει συλληφθεί και καταδικαστεί αρκετές φορές για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του, ενώ εις βάρος του έχουν γίνει καταγγελίες για κακοποίηση και από την πρώην σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά μαζί.

«Τον είχα καταγγείλει στην αστυνομία αρκετές φορές. Στο πρώτο περιστατικό με χτύπησε στο μάτι και γενικά είχαμε εντάσεις. Ήταν βίαιος, με χτυπούσε από τη ζήλια του, δεν ήθελε να δουλέψω και όταν δεν του άρεσε κάτι υπήρχε ξύλο. Το 2018 πήγαμε σε δικηγόρο για να βγει διαζύγιο. Αυτός παντρεύτηκε ξανά και καταδικάστηκε μετά για διγαμία» ανέφερε η πρώην σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του:

-Σε 2 έτη και 3 μήνες το 2021 για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.

– Σε δέκα εννέα μήνες το 2022 για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

– Σε δεκατρείς μήνες το 2023 ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.

– Σε έξι μήνες το 2021 για ενδοοικογενειακή απειλή.

Επιπλέον, εκκρεμεί η εκδίκαση ακόμα 5 εγκλήσεων, δύο εκ των οποίων πρόκειται να εκδικαστούν εντός του επόμενου μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιός υποστηρικτής των «Σπαρτιατών» ο δολοφόνος της 41χρονης εγκύου

 Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – Την έδεσαν με χειροπέδες και την μαχαίρωσαν (Video)

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε το έγκλημα – Δράστες ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο σύντροφος της 41χρονης και ο φίλος του (Video)

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Χέρι – χέρι λίγο πριν την δολοφονήσει – Βίντεο ντοκουμέντο

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σχεδίαζαν «ψεύτικη ληστεία» στο πατρικό της 41χρονης – Στον εισαγγελέα την Τετάρτη οι δράστες

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τον 39χρονο γυναικοκτόνο – Κατηγορείται για βιασμό της αδερφής του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter