Μπλίνκεν κατά Χαμάς: «Μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης πυρός»

Μπλίνκεν κατά Χαμάς: «Μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης πυρός»

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς παραμένει «το μοναδικό εμπόριο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός» με το Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Περιμένουμε να δούμε εάν, πραγματικά, μπορούν να δεχθούν το ‘ναι’ ως απάντηση για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε ο Μπλίνκεν αργά χθες βράδυ (τοπική ώρα) στο Sedona Forum του Ινστιτούτου Μακέιν στην Αριζόνα. «Η πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή, είναι πως το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης πυρός είναι η Χαμάς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπλίνκεν προειδοποίησε επίσης ότι μια ισραηλινή επίθεση κατά της Ράφας, της πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας του πολέμου, θα προκαλούσε ζημιά «πέραν του αποδεκτού».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, το Ισραήλ δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο για την προστασία των αμάχων σε αυτή την πιθανή επίθεση. «Απουσία ενός τέτοιου σχεδίου, δεν μπορούμε να στηρίξουμε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, διότι θα προκαλούσε ζημιά πέραν αυτού που είναι αποδεκτό», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Διαβάστε επίσης

Γάζα: «Ώρα σημαντικών αποφάσεων» – Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Κατάπαυση πυρός ή εισβολή στη Ράφα;

Προϋπολογισμός: Αυξημένα έσοδα από την φορο-αφαίμαξη – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του 2024

Πού κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί – Εικόνες από την ακολουθία και την περιφορά των Επιταφίων (Photos)

Tο βραβείο ελευθερίας του Τύπου της UNESCO στους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο της Γάζας

Κασσελάκης: Η ελληνική Δικαιοσύνη κινείται με αργούς ρυθμούς – Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter