Η κυβέρνηση αδειάζει ξανά τον Φλωρίδη προς τέρψιν των τραπεζιτών

Η κυβέρνηση αδειάζει ξανά τον Φλωρίδη προς τέρψιν των τραπεζιτών

Σε δημόσια αντιπαράθεση και όχι σε «γκάφα» του υπουργού Δικαιοσύνης εξελίσσεται η διελκυστίνδα του Μεγάρου Μαξίμου με τον Γιώργο Φλωρίδη για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, αφού ο υπουργός επανέφερε το θέμα την Τετάρτη στη Βουλή προαναγγέλλοντας κυβερνητική πρωτοβουλία για την άρση της προκλητικής ασυλίας, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον άφησε εκ νέου εκτεθειμένο, δυόμιση μήνες μετά το πρωτοφανές άδειασμά του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν είναι μόνο το θέμα του Βασίλη Κικίλια και των υπολοίπων υπουργών για τους οποίους το Μαξίμου φροντίζει να διαχέει… μουρμούρα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όπως αποκαλύφθηκε και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, αφού το προ δυόμιση μηνών εξωφρενικό άδειασμα Φλωρίδη από τον Παύλο Μαρινάκη για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη, από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Φλωρίδης επανέφερε το θέμα, αφού απορρίπτοντας την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών, τις χαρακτήρισε «αποσπασματικές και επ’ ευκαιρία δημιουργίας εντυπώσεων ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», τονίζοντας πως «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση».

Όταν όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε σχετικά κατά το briefing πολιτικών συντακτών, με σημείωση της έτερης δήλωσης Φλωρίδη πως ουδέποτε η κυβέρνηση χαρακτήρισε τις απόψεις του προσωπικές, ο Π. Μαρινάκης ράπισε και πάλι τον υπουργό Δικαιοσύνης, εξ ονόματος -πάντα- Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Καταρχάς, η απάντηση που είχα δώσει την προηγούμενη φορά ισχύει προφανώς. Το ότι υπάρχουν προσωπικές απόψεις δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πάγιες και διαχρονικές, ενός ανθρώπου ο οποίος έχει μία διαδρομή στην πολιτική. Και ίσχυε αυτό που είχα πει τότε ότι αυτά όλα δεν είχαν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο» ανέφερε εισαγωγικά κατά την απάντησή του ο Π. Μαρινάκης, παραπέμποντας στις δηλώσεις του, της 10ης Ιουλίου.

«Ο κύριος Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο» απάντησε τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ στην επιμονή τυο documentonews.gr για το πως γίνεται να εκφράζονται προσωπικές απόψεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις μίας κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος επέμεινε μονότονα: «Σας απάντησα, εξέφρασε δικές του απόψεις, προσωπικές απόψεις, οι
οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Σήμερα Πέμπτη, ο εκπρόσωπος συνέχισε το νέο κυβερνητικό άδειασμα παραπέμποντας γενικόλογα στον… «χρονισμό» των παρεμβάσεων, υποσχόμενος πως όταν υπάρξουν αποφάσεις -αυτονόητα- θα ανακοινωθούν.

«Και ο χρονισμός των παρεμβάσεων είναι προφανώς αντικείμενο συζήτησης. Είναι δεδομένη και η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον υπουργό του και όταν έχουμε κάτι περισσότερο, κάτι νεότερο, αυτό θα συζητηθεί και όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα ανακοινωθεί, σε οποιοδήποτε επίπεδο» ανέφερε συγκεκριμένα, κλείνοντας με μία προαναγγελία γενικών αναφορών του Κυρ. Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη κατά την προσεχή του ομιλία από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter