Η «κυβερνητική στροφή» για τους μετανάστες και οι ανάγκες του «Ελληνικού»

Η «κυβερνητική στροφή» για τους μετανάστες και οι ανάγκες του «Ελληνικού»

Δεν ήταν καμία ανθρωπιστική προσέγγιση της κυβέρνησης όταν έκανε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά –υπό προϋποθέσεις- την αλλαγή της πολιτικής απέναντι στους παράνομους μετανάστες.

Πέραν του προβλήματος εξεύρεσης εργατικού δυναμικού για εργάτες γης, για την εστίαση ή τον ξενοδοχειακό κλάδο ένα ανάλογο αίτημα είχε όπως όλα δείχνουν κάνει και πριν από περίπου ένα μήνα ο CEO της Lamda Development. Ο ίδιος είχε ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για εργάτες εκτός Ευρώπης για το Ελληνικό.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2023 το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδιδε ότι ο CEO της Lamda Development ζήτησε από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για εργάτες εκτός Ευρώπης για τις ανάγκες του έργου στο Ελληνικό.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου -όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ – μιλώντας για τις προκλήσεις του έργου στο Ελληνικό αλλά και γενικότερα στις προκλήσεις των έργων ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα μας είπε χαρακτηριστικά: «αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, δίνοντας έμφαση σε νομοθετικές παρεμβάσεις της πολιτείας που θα πρέπει να ληφθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, προκειμένου εργατικό δυναμικό εκτός Ευρώπης να μπορεί να εργαστεί στην χώρα μας» (φωτογραφία κάτω).

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι έως χθες «απεχθείς» για πολλούς κυβερνητικούς «παράνομοι μετανάστες», οι «λαθρομετανάστες» όπως συχνά έλεγαν, έγιναν εν δυνάμει εργαζόμενοι στη χώρα με την κυβέρνηση να καταθέτει τη σχετική τροπολογία με την οποία προβλέπει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε μετανάστες χωρίς χαρτιά που εργάζονται τα τρία τελευταία και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

Μπορεί τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να υποσχόταν θέσεις εργασίας στους πολίτες, όπως όλα δείχνουν ωστόσο η επιλογή τώρα είναι μάλλον «φθηνότερες θέσεις εργασίας» χωρίς ανθρωπιστικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε επίσης: 

 

Ακροδεξιό «τσίρκο» η Βουλή με ευθύνη Βελόπουλου – Γεωργιάδη: «Ισλαμοποιείτε τη χώρα» – «Πουλάει… δεξιά ο πασόκος»

Πειραιάς: «Γατάκια», «μονόζυγο», «δραχμή» – Όλα τα συνθηματικά που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ναρκωτικών

Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά και προειδοποιεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter