Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά και προειδοποιεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Video)

Ο Μητσοτάκης φοβάται τον Σαμαρά και προειδοποιεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Video)

Η απόλυτη στροφή της κυβέρνησης όσον αφορά τη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στο εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας, αν κρίνει κανείς από τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο η άμεση πολλαπλή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με το βάρος του γεγονότος πως επηρεάζει σειρά βουλευτών προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 18/12/23 στον ΣΚΑΪ ανέφερε διατηρώντας ήπιους τόνους πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι απέναντι, απλά έχει διαφορετική άποψη.

Αλλά και ο κατά τα άλλα ακραίος Μητσοτακικός Άρης Πορτοσάλτε σε άρθρο του (στο Liberal) αντιδρά λέγοντας πως «ο αιφνιδιασμός δεν ταιριάζει στην κυβέρνηση».

Ο αιφνιδιασμός ωστόσο φέρει και την υπογραφή των ακροδεξιών υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη πρωτοστατούντος του Άδωνη Γεωργιάδη που ολοκλήρωσε την απόλυτη στροφή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγάπησε» τους μετανάστες μετά από γερμανικές πιέσεις και ψάχνοντας «φθηνή εργασία»

Ο φόβος απώλειας πολλών ψήφων αλλά και έκφρασης διαφωνιών ωστόσο οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας 18/12/23 υποστήριξε αρχικά πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη ΝΔ και πως η διάταξη θα ψηφιστεί.

Στην ερώτηση αν θα ζητηθεί «κομματική πειθαρχία» ο Άδωνης Γεωργιάδης ανέφερε πως αυτό αφορά τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο πρόσθεσε με στόχο να περιορίσει τις αντιδράσεις και τις αρνητικές ψήφους πως «δεν νοείται» βουλευτής να μην ψηφίσει μια κεντρική επιλογή της κυβέρνησης,

«Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Όταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν, πιστεύω όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη διάταξη», δήλωσε αρχικά για να προσθέσει σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά:

«Ο κος Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Προφανώς ένας πολιτικός που έχει αυτό το διαμέτρημα και ιστορία έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από κάθε άλλο βουλευτή. Η διάταξη είναι τόσο σαφής, όποιος κάτσει και τη διαβάσει θα δει πως απηχεί την κοινή λογική».

Με απλά λόγια προσπαθούν να μειώσουν τις αντιδράσεις και ενδεχομένως να τις περιορίσουν μόνον στο πρώην πρωθυπουργό…

Απλά γνωρίζουν τα όριά τους και την αδυναμία να πείσουν ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων πως έως σήμερα έλεγαν τα αντίθετα και κατέβηκαν στις εκλογές με τις αντίθετες θέσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγάπησε» τους μετανάστες μετά από γερμανικές πιέσεις και ψάχνοντας «φθηνή εργασία»

Γκάζι: Συνελήφθη ένας από τους δράστες της εν ψυχρώ επίθεσης – Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του «πιστολέρο»

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσεις και στρατηγική που συμβαδίζουν με την καινοτομία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter