Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγάπησε» τους μετανάστες μετά από γερμανικές πιέσεις και ψάχνοντας «φθηνή εργασία»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγάπησε» τους μετανάστες μετά από γερμανικές πιέσεις και ψάχνοντας «φθηνή εργασία»

Προφανώς οι Άγιες ημέρες που έρχονται έκαναν το θαύμα τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι παράνομοι μετανάστες από «λαθρομετανάστες» έγιναν άνθρωποι με ανθρώπινα δικαιώματα εν μία νυκτί!

Μόνον που κάθε απόφαση του νεοφιλελεύθερου στρατοπέδου ποτέ δεν συνδέεται με ενσυναίσθηση και ανθρώπινες ευαισθησίες αλλά μπορεί να εξηγηθεί είτε με οικονομικούς όρους είτε με πιέσεις.

Και σε αυτή την μεταστροφή που έκανε η κυβέρνηση από τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη ως τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν αποτέλεσμα της αναμενόμενης γέννησης του θεανθρώπου ούτε του Άγιου Βασίλη που επίσης αναμένεται ως είθισται.

Η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει κατηγορηθεί ως σήμερα πάμπολλες φορές από διεθνείς φορείς αλλά και μέσα στα ευρωπαϊκά όργανα για απάνθρωπη συμπεριφορά, για επαναπροωθήσεις και τρομερά δυστυχήματα με χαμένες 100άδες, χιλιάδες ζωές τώρα είδε το φως το αληθινό!

Οι λόγοι, οι βασικοί λόγοι είναι δύο

Ο πρώτος το αναζητούμενο φθηνό προσωπικό στη χώρα για εργασίες που δεν δέχονται να πάνε οι Έλληνες με κακές συνθήκες εργασίες και κάκιστους μισθούς. Αφορά όχι μόνον εργάτες γης.

Οι «επιχειρηματίες» πιέζουν αποσκοπώντας (κυρίως) μεγαλύτερα κέρδη.

Επίσης η αύξηση προσφοράς εργασίας, πιέζει προς τα κάτω τους μισθούς. Άρα διπλό το κέρδος για τους επιχειρηματίες αλλά και τη «λογική» της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι πίεση από τον ίδιο το καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σε συνδυασμό με το αναμενόμενο νέο κύμα νέων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα από την Παλαιστίνη και την Λωρίδα της Γάζας.

Εδώ υπενθυμίζουμε και ένα διαβαθμισμένο έγγραφο του Ισραήλ που είδε το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, η «διάλυση» της Γάζας θα έπρεπε να συνδυαστεί και με την μετεγκατάσταση προσφύγων σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να χρυσώσει την απογοήτευση με την Γερμανία (που αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές πιέσεις) όταν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς πίεσε την Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει πίσω τις δευτερογενείς ροές μεταναστών προς το Βερολίνο. Αυτές δηλαδή που χρησιμοποιούν ως πρώτη χώρα άφιξης την Ελλάδα και πάντα δεν ήθελαν να μείνουν εδώ.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης σε Σολτς: Δέχομαι μετανάστες που δεν θέλει η Γερμανία για εργατικό δυναμικό

Διαβάστε επίσης: Wikileaks: Και η Ελλάδα στα σχέδια του Ισραήλ ως πιθανή χώρα εκτοπισμού Παλαιστινίων της Γάζας

Εκεί στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι προς το εδώ ακροατήριο και να μην αποδεχθεί δημόσια τις γερμανικές πιέσεις προβάλλοντας πως έχουμε (η Ελλάδα) ανάγκη από εργατικά χέρια.

Ο παράγοντας «Αλβανία»

Σύμφωνα με πληροφορίες στο όλο θέμα παίζει ρόλο και η Αλβανία με δύο σκέλη: Τον μειονοτικό δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη και την ενταξιακή της πορεία προς την Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε βέτο, αν δεν υποχωρήσουν τα Τίρανα στο θέμα Μπελέρη, ο Όλαφ Σολτς απάντησε με «ειδικές πλειοψηφίες εντός της Ε.Ε.» αλλά και με την απαίτησή του να ανακόψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη.

Έτσι οι υποστηρικτές του «όποιος θέλει μετανάστη να τον πάρει στο σπίτι του», αλλάζουν το αφήγημα και το παρουσιάζουν ως υπεύθυνη πολιτική!

Μόνον που «αν έχουμε ανάγκη από ανθρώπινα χέρια» γιατί ως τώρα το Λιμενικό προσπαθούσε να τους διώξει με κάθε μέσον, παράνομο (σχεδόν) πάντα με επίσης μεγάλο κόστος σε ζωές;

Όχι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απέκτησε «ανθρώπινο πρόσωπο» μετά από πέντε χρόνια εξουσίας.

Απλά πιέστηκε και τρέχουν τώρα στα κανάλια να δακρύσουν για τους ανθρώπους που ξαφνικά απέκτησαν ανθρώπινα δικαιώματα…

Διαβάστε επίσης: 

Οι αγέλες των επίορκων της ΑΑΔΕ

Αράχωβα: Νέες εξελίξεις για την υπόθεση του Όλιβερ – «Όλες οι μαρτυρίες μιλούν για το ίδιο πρόσωπο» (Video)

Το τριπλό μήνυμα Τσίπρα από την Ευρώπη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter