Η… μάχη των «γκρέιντερ» στην Ήπειρο που τον Ιανουάριο «βούλιαξε» στο χιόνι (Photos)

Η… μάχη των «γκρέιντερ» στην Ήπειρο που τον Ιανουάριο «βούλιαξε» στο χιόνι (Photos)

Μπορεί το χιόνι να δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες και να χαρίζει ξεχωριστές στιγμές στην διάρκεια του χειμώνα. Μπορεί πολλοί να το απολαμβάνουν. Όμως για τους κατοίκους στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Άλλωστε, από τις αρχές του μήνα και μέχρι τώρα εκδηλώνονται συνεχείς χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να είναι μεγάλο και να δίνεται καθημερινή μάχη για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Οι κάτοικοι υποχρεώνονται να καθαρίζουν στέγες σπιτιών και κτηνοτροφικών μονάδων που κινδυνεύουν από το βάρος, ενώ η καθημερινότητά τους που απαιτεί και εργασίες σε εξωτερικούς χώρους είναι πραγματικά δύσκολη.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι εικόνες από την «μάχη» του αποχιονισμού που δόθηκε σήμερα ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό Ανηλίου και την Μηλιά.

Στις περιπτώσεις αυτές από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι τα μεγάλα χιονοδιωκτικά, οι «φρέζες» που έχουν την δυνατότητα να πετούν το χιόνι σε μεγαλύτερη απόσταση και όχι να το συσσωρεύουν στις άκρες του δρόμου.

Άλλωστε δεν υπάρχει πλέον τέτοια δυνατότητα καθώς οι ποσότητες και στις πλευρές των περισσοτέρων δρόμων είναι τεράστιες.

Η θερμοκρασία στα ορεινά έχει πέσει αισθητά και μετά τις χιονοπτώσεις ακολουθεί παγετός, ότι χειρότερο δηλαδή μπορεί να συμβεί.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι τέτοιον χειμώνα είχαν χρόνια να ζήσουν και οι νεότεροι τόσο χιόνι δεν έχουν να θυμούνται!

Πηγή epiruspost.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter