Στραπάτσο Μενδώνη στις… εκλογές του ΣΕΑ – Πώς ψήφισαν οι αρχαιολόγοι

Στραπάτσο Μενδώνη στις… εκλογές του ΣΕΑ – Πώς ψήφισαν οι αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι έδωσαν δυναμική απάντηση στην εκδικητική απόφαση της Υπουργού για έξωση από το ιστορικό κτίριο στην οδό Ερμού ύστερα από 41 χρόνια, ενώ η παράταξη που στήριζε η πολιτική ηγεσία καταποντίστηκε και έχασε και τις δύο έδρες της. Η συμμετοχή άγγιξε το 70%.

Σε ράπισμα για την υπουργό Λίνα Μενδώνη εξελίχθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στις οποίες καταγράφηκε μία μεγάλη νίκη για τον συνδυασμό της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (με 272 ψήψους). Η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού να ανακαλέσει την παραχώρηση του εμβληματικού κτιρίου στην οδό Ερμού στον ΣΕΑ -με συκοφαντίες και παρεμβαίνοντας κατάφωρα στις εσωτερικές διαδικασίες του συλλόγου – έφερε τελικά τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα με εντυπωσιακή συμμετοχή στις εκλογές των αρχαιολόγων που άγγιξε το 70% στις κάλπες που στήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Ηράκλειο και Ρόδο. Ο «φιλομενδωνικός» συνδυασμός Νέα Πορεία έλαβε μόλις 22 ψήφους και έχασε και τις δύο έδρες που είχε κερδίσει το 2020. Μια ματιά να ρίξει κανείς στις αμέτρητες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ή φιλοξενήσει ο ΣΕΑ, θα διαπιστώσει το εύρος, την ποικιλία, την πολυσυλλεκτικότητα και την ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα.

Οι αρχαιολόγοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται δυναμικά τα μνημεία, τα μουσεία και την Αρχαιολογική Υπηρεσία -η οποία έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Το ίδιο έπραξαν και με τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή των βυζαντινών αρχαιοτήτων στο μετρό της Θεσσαλονίκης, με την αποκάλυψη της συμφωνίας για τη Συλλογή Στερν αλλά και με την υπόθεση της Μυκόνου, μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους Μανώλη Ψαρρού.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΕΑ:

Ψηφίσαντες: 662
Άκυρα: 6
Λευκά: 9
ΕΑΚ: 272 (6 έδρες)
Ενωμένοι Αρχαιολόγοι: 155 (4 έδρες)
Συνεργασία Αρχαιολόγων: 138 (3 έδρες)
ΔΑΣ 60: (2 έδρες)
Νέα Πορεία 22: (0 έδρες)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter