Η μικρή Αμάλ στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή

Η μικρή Αμάλ στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή

Η 9χρονη Αμάλ, μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων από τη Συρία, περιπλανιέται στις ελληνικές πόλεις και επιτέλους έρχεται στην πρωτεύουσα της χώρας με 3 στάσεις στην Ελευσίνα, το κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά.

Το μεγάλο ύψος της προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες. Γι’ αυτό χρειάζεται ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, ενασχόληση, ιδέες, και δράσεις.

Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος 8.000 χιλιομέτρων που ξεκινάει από την Γκαζιαντέπ, μία πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Η 9χρονη Αμάλ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου με τη δράση «Η Πόλη και ο Λαβύρινθός της» θα ξεκινήσει μία διαδρομή από την πλατεία του Μοναστηρακίου (8 μ.μ.) μέχρι την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (9 μ.μ.).

Την αμέσως επόμενη ημέρα, Παρασκευή 3 Αυγούστου, η μικρή Αμάλ θα περιπλανηθεί στα μονοπάτια του Μεταξουργείου, από το Δημόσιο Σήμα μέχρι τη Πλατεία Αυδή.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επισκέψεις της στη Χίο, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, ενώ τη Τρίτη η μικρή Αμάλ έφτασε στην Λάρισα όπου η υποδοχή της εξελίχθηκε σε άκρως επεισοδιακή, καθώς ομάδα αγνώστων διαφωνούντων με την έλευση της κούκλας και την εκδήλωση προπηλάκισαν τους συμμετέχοντες σε αυτήν, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Αστυνομίας.

«Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ»

Με κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση επιχειρούν να απαντήσουν ακροδεξιές ομάδες.

Με σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ» η επιτροπή κατοίκων Αγίου Παύλου – Μεταξουργείο καλεί σε αντισυγκέντρωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter