Η Ν.Δ. «βλέπει φαντάσματα» και επιτίθεται στον Κοντονή με αφορμή την Ηριάννα

Η Ν.Δ. «βλέπει φαντάσματα» και επιτίθεται στον Κοντονή με αφορμή την Ηριάννα

Προφανώς στέρεψε το αντιπολιτευτικό οπλοστάσιο της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθεί να στηριχθεί στο παράλογο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει «κοινωνικό μέτωπο» κατά της κυβέρνησης, αν και παραμένει άγνωστο πώς το εννοεί….

Αντί και πάλι να μιλήσει επί της ουσίας για την απαξίωση των Θεσμών στην συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη πώς μπορεί να υπάρχουν τόσες αντικρουόμενες λογικές στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησαν να επιτεθούν στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον αρμόδιο υπουργό.

Έτσι λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη «την τάξη» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ως ηθικό αυτουργό:

«Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή», λέει στην ανακοίνωσή της.

Αφορμή η δήλωση του κ. Κοντονή ότι «για μας είναι δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση του δικαστηρίου για την Ηριάννα».

Και προσθέτει:

«Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου».

«Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση. Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της», συμπληρώνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι «για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Προφανώς η Νέα Δημοκρατία προτιμά να μην αντιδρά κανείς σε αποφάσεις που βγάζουν μάτι ή καλύτερα ξεχνά τις παρεμβάσεις του Νίκου Δένδια

Δεν μας λέει σε ποια περίπτωση θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μια τέτοια δήλωση…

Ίσως αν αφορούσε ακροδεξιούς…

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Την ειλημμένη απόφαση της ΝΔ να μετατρέψει τη Δικαιοσύνη σε ρινγκ άσκησης πολιτικής αντιπαράθεσης, επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από τη Σπάρτη όπου βρίσκεται.

Ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να προσδιορίζει σε τι ακριβώς αναφέρεται έκανε λόγο για «απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», οι οποίες υποστήριξε πως « τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας» και δείχνουν ότι « η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της». Μάλιστα , συνδέοντας εμμέσως τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σ΄αυτές, υποστήριξε πως «προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία».

Αναφερόμενος στα επεισόδια υποστήριξε ότι αποδεικνύουν «ανικανότητα» του υπουργού προστασίας του Πολίτη και ζήτησε τη …συγκρότηση κοινωνικού μετώπου κατά της κυβέρνησης: « Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η Κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter