Η ΝΔ «φορτώνει» τις γαλάζιες ευθύνες για το ναυάγιο στην Πύλο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Η ΝΔ «φορτώνει» τις γαλάζιες ευθύνες για το ναυάγιο στην Πύλο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Την ώρα που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ο αρχηγός της θριαμβολογούν για την «επιτυχημένη» αντιμεταναστευτική πολιτική του φράχτη στον Έβρο και των φονικών επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπός της πετάει το μπαλάκι των ευθυνών για το πολύνεκρο ναυάγιο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως η έρευνα και διάσωση.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Όλη η αναφορά του πλοιάρχου του εμπορικού Faithful Warrior – Λεπτό προς λεπτό το ναυάγιο (Έγγραφο)

Στη μόνιμη επωδό της απόσεισης των ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της απόκρουσης μέσω… διεθνοποίησης του εκάστοτε προβλήματος και της επίθεσης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέφυγε ο Άκης Σκέρτσος το μεσημέρι της Δευτέρας αναφορικά με το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.

«Για κάθε συμφορά στον κόσμο υπαίτιος κατά το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει ναυάγιο Μητσοτάκη, αποδίδοντας ευθέως στη ΝΔ το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σε διεθνή ύδατα χωρίς εμπλοκή των ελληνικών αρχών, όπως λέει το Λιμενικό Σώμα» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ανάγει το «πολιτικό gashlighting» σε κανονικότητα, δίχως ουσιαστικές απαντήσεις και με περίσσευμα θράσους, την ώρα μίας εθνικής και διεθνούς τραγωδίας.

Πέρα όμως της προκλητικής απόσεισης των γαλάζιων κυβερνητικών ευθυνών, αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Α. Σκέρτσου αναφορικά την έρευνα και διάσωση, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος και το κόμμα του υπογραμμίζουν πως το ναυάγιο «συνέβη σε διεθνή ύδατα», ναρκοθετόντας έτσι το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας που αμφισβητείται από την γείτονα χώρα.

«Έχει απεμπολήσει η χώρα το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης στη δική της ζώνη, που αμφισβητεί και η Τουρκία;» ερωτήθηκε ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος του Κυρ. Μητσοτάκη, με την απάντησή του να αποτελεί απλώς μία γενικολογία που -για μία ακόμα φορά- δείχνει την Δικαιοσύνη.

«Κάθε άλλο. Η χώρα μας λειτουργεί και δρα πάντα και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου της θαλάσσης. Αυτό έκανε, αυτό λέει το Λιμενικό Σώμα, αυτό λέει η υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε. Σε κάθε περίπτωση όλες οι έρευνες αυτή τη στιγμή γίνονται ταυτόχρονα και από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές» απάντησε ο εκπρόσωπος, χωρίς να απαντήσει όμως στο ίδιο το ερώτημα που προκαλεί η «γραμμή άμυνας» του Μοσχάτου.

Τέλος, όπως ακριβώς έκανε και με το φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων, ο εκπρόσωπος της Πειραιώς δεν δίστασε να πετάξει τον … μουτζούρη των ευθυνών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ακόμα και την ώρα που ερωτήθηκε για τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του BBC που καίνε το Λιμενικό Σώμα -το οποίο διαμήνυσε ότι η ΝΔ στηρίζει απολύτως- εκθέτοντάς το διεθνώς.

«Αυτά είναι ζητήματα που απασχολούν και αφορούν την υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι εμάς. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε για επιχειρησιακά ζητήματα του Λιμενικού Σώματος» αποκρίθηκε, την ώρα που είναι γνωστό τοις πάσι πως η επιχειρησιακή τακτική των κρατικών αρχών στο πεδίο των συνόρων, χερσαίων ή θαλάσσιων, παραμένει ίδια και απαράλλακτη και δεν αλλάζει από μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter