Η ΝΔ… ντύνει στο χακί το δόγμα κατά της κλιματικής αλλαγής, μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Η ΝΔ… ντύνει στο χακί το δόγμα κατά της κλιματικής αλλαγής, μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη είναι… κομάντο σε μεγαλεπίβολους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς αλλά επί του πεδίου ουδέν. Κάθε φορά αφότου πνίγεται και καίγεται η Ελλάδα εφευρίσκουν ιδέες… ετοιμότητας για την επόμενη μέρα. Τώρα οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι της ΝΔ θέλουν να ντύσουν στο χακί το νέο δόγμα που ετοιμάζει κατά της κλιματικής αλλαγής, με πιο κομβικό το ρόλο του στρατού. Λες και δεν υπήρχε η δυνητική συμβολή του ως τώρα, στη βάση των προγραμμάτων αντιμετώπισης καταστροφών και πολιτικής προστασίας.

Αυτό είναι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Αφήνει έξω από την οπτική του αποτελεσματικά έργα κοινωνικών υποδομών, δίνει προτεραιότητα σε “κούφιες” οργανωτικές δομές υπουργείων που την ώρα της ανάγκης από πλημμύρες δασικές πυρκαγιές κ.ά. οδηγούν απροστάτευτες ζωές και περιβάλλον από χαμό σε χαμό, από μισεμό σε μισεμό.

Εν δυο, εν δυο, περνάει ο στρατός… Ακόμα ηχούν οι επιτελικοί πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για ετοιμότητα πάντα προ των καταστροφών. Μετά έρχεται το δράμα και οι τραγωδίες.

Και αρχίζει ο κύκλος για νέες δομές, σαν το war room, η αίθουσα πολέμου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Νέα σχέδια επί χάρτου για τις μάχες κατά καιρικών φαινόμενων και των επιπτώσεών τους.

Πολλές προσοχές γύρω γύρω. Υπόκλιση όμως από το λαό δεν έχει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter