Η οικονομική ζημιά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η οικονομική ζημιά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Σαν κεραυνός, εν αιθρία έπεσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός η είδηση του λουκέτου ή, όπως θέλει να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, «αναστολής λειτουργίας του ΟΑΚΑ» και φυσικά χωρίς δική της ευθύνη. Οι «πράσινοι» θα επιστρέψουν αναγκαστικά στη Λεωφόρο για τα δύο παιχνίδια του ομίλου τους στο Europa League με τη Ρεν και τη Μακάμπι Χάιφα και θα συνεχίσουν εκεί ακόμη κι αν προκριθούν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης ή το Conference League τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς το στάδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν από την επόμενη σεζόν.

Τι σημαίνει αυτό για τον Παναθηναϊκό; Πέρα από το ότι η κυβέρνηση έστειλε χιλιάδες οπαδούς του για τα παιχνίδια με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ (όπως και με τους φαν των συγκροτημάτων που έδωσαν συναυλίες στο κεντρικό γήπεδο) στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και με το «πάμε και όπου βγει», η «πράσινη» ΠΑΕ έριξε περίπου 500.000 ευρώ για να φτιάξει το γήπεδο (αγωνιστικός χώρος, αίθουσες συνεντεύξεων, αποδυτήρια κ.λπ.) με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA για να δίνει τη σχετική άδεια για τις διοργανώσεις της. Εκτός αυτού, ο σύλλογος έχει διαφυγόντα κέρδη εκατομμυρίων από τα εισιτήρια (έχουν τεράστια διαφορά τα 60.000 εισιτήρια του ΟΑΚΑ από τα 17.000 του «Απ. Νικολαΐδης»…). Και φυσικά χρήματα θα χάσει και το δημόσιο, αφού ο Παναθηναϊκός νοίκιασε το στάδιο για όλη τη σεζόν.

Με όλα αυτά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση παραδόθηκε και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ. Αν δηλαδή αντιμετωπίζει κι αυτό προβλήματα που μπορεί να βρει μπροστά της η ΚΑΕ και να τρέχει κι αυτή να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης : Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπαιξε κορώνα-γράμματα τη ζωή 120.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ (Έγγραφα)

Ο Άδωνης ψάχνει άλλοθι για την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης στο σαπισμένο ΟΑΚΑ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter