Η Παλαιστίνια εικαστικός Λαμίς Ντατζάνι Σάουα στην Blender Gallery

Η Παλαιστίνια εικαστικός Λαμίς Ντατζάνι Σάουα στην Blender Gallery

Η Παλαιστίνια εικαστική καλλιτέχνης, Λαμίς Ντατζάνι Σάουα, εκθέτει την τελευταία της δουλειά στην Blender Gallery, από το Σάββατο 30 Μαρτίου έως και το Σάββατο 6 Απριλίου.

Γεννημένη στη Βηθλεέμ ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια. Η Λαμίς έλαβε το πτυχίο της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας τη δεκαετία του ’80, γεγονός που πλούτισε τις γνώσεις της γύρω από τον πολιτισμό, την ιστορία και τις τέχνες της Ελλάδας.

Έκτοτε έχει εκθέσει έργα της στην Αθήνα, την Ουάσιγκτον και το Τορόντο. Τη δεκαετία του 1990 μετακόμισε στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον σύζυγο και τα παιδιά της και συνέχισε τις σπουδές της στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Έχει αναλάβει έργα εσωτερικής διακόσμησης στην Ιερουσαλήμ, το Λονδίνο, τη Συρία και την Αθήνα. Στη συνέχεια επέστρεψε για να εγκατασταθεί τελικά στην Ελλάδα.

Μιλώντας για την Ελλάδα η εικαστικός επισημαίνει «Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου μακριά από το σπίτι μου. Μου έχει προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα και έχει γεμίσει τη ζωή μου με φως και έμπνευση».

Η Λαμίς συνέχισε να ζωγραφίζει και έχει αναπτύξει το δικό της μοναδικό εξπρεσιονιστικό στυλ, όπου οι φόρμες και τα σχήματα προϋποθέτουν πολλαπλά διφορούμενα στρώματα για να μεταφέρουν συχνά βαθιά συναισθήματα. Αυτά εντείνονται με την εφαρμογή ζωντανών χρωμάτων για να τονίσουν την πνευματική ιδέα στους πίνακές της.

INFO

Η Λαμίς Ντατζάνι Σάουα θα εκθέσει την τελευταία της δουλειά στην Blender Gallery στη Γλυφάδα (Ζησιμοπούλου 4), από το Σάββατο 30 Μαρτίου έως και το Σάββατο 6 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα γιορτάζει το ελληνικό σινεμά

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Το φετινό μήνυμα από τον Γιον Φόσε– «Η Τέχνη είναι ειρήνη» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter