Η παράγκα επιστρέφει

Η παράγκα επιστρέφει

Η αυριανή μέρα είναι, δίχως άλλο, ιστορική για το ελληνικό μπάσκετ: τριάντα τρεις μήνες μετά την πολύκροτη αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ημιτελικού Kυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, 979 ημέρες αν δεν έχασα το μέτρημα, θα διεξαχθεί και πάλι «αιώνιο» ντέρμπι εντός των ελληνικών τειχών.

Οι «κοκκινοπράσινες» αναμετρήσεις που έγιναν ενδιάμεσα για τη Euroleague (με σκορ 2-2) δεν μετράνε, αφού με ξένους διαιτητές δεν υπάρχει περιθώριο για καταγγελίες περί παράγκας ούτε για σερβίρισμα σανού στους φανατικούς. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε πλησίστιος φέτος στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, αφού προηγουμένως βεβαιώθηκε για την… πολυπόθητη αποκαθήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου και της ηγεσίας της διαιτησίας.

«Δικαιώθηκε το δόγμα Μέχρι Τέλους» λένε στον Πειραιά, μολονότι η αποχή από τις εγχώριες διοργανώσεις αποδείχτηκε καταστροφική σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, αγωνιστικό, πρεστίζ), ενώ τα κλειδιά του άλλοτε εκσυγχρονισμένου τμήματος μπάσκετ παραδόθηκαν στην… τυφλή εξέδρα.

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Τα δικά του κλειδιά έχουν παραδοθεί στους φανατικούς εδώ και χρόνια, αφού ο απελθών ιδιοκτήτης δηλώνει σαρξ εκ της σαρκός της «πράσινης» κερκίδας.

Οι ζυμώσεις σχετικά με τη διαιτησία και τα υποβολιμαία δημοσιεύματα ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας που μόλις τελείωσε, ώστε να καλλιεργηθεί το έδαφος.

Αμφιβάλλει κανείς ότι τις επόμενες ώρες θα λανσαριστεί για πρώτη φορά η φράση «παράγκα Λιόλιου»; Υπάρχει βεβαίως και εναλλακτική θέαση: «Δεν θα ξεριζωθεί εν μια νυκτί το καθεστώς Βασιλακόπουλου».

Προσαρμόστε το αφήγημα στο χρώμα της αρεσκείας σας και εφοδιαστείτε με κράνη και παλάσκες. Δεν ξέρω αν θα κερδίσει ο καλύτερος, υποψιάζομαι όμως ότι θα χάσει –ως συνήθως– το μπάσκετ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter