Η Ρωσία απομακρύνει τους διπλωμάτες από την Ουκρανία – σε επιστράτευση εφέδρων καλεί ο Ζελένσκι

Η Ρωσία απομακρύνει τους διπλωμάτες από την Ουκρανία – σε επιστράτευση εφέδρων καλεί ο Ζελένσκι

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα απομακρύνει όλο το διπλωματικό προσωπικό από την Ουκρανία ώστε να «προστατέψει τις ζωές και την ασφάλεια».

Να σημειωθεί ότι η εκκένωση των διπλωματών συνήθως γίνεται πριν το ξέσπασμα μίας σύγκρουσης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προσέχουμε τους Ρώσους διπλωμάτες και τους εργαζόμενους της πρεσβείας και τους προξένους. Για να προστατέψει τις ζωές και την ασφάλεια, η Ρωσική ηγεσία αποφάσισε να εκκενώσει το προσωπικό των Ρωσικών αποστολών στην Ουκρανία, κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον»

Ταυτόχρονα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους εφέδρους να παρουσιαστούν. Η κίνηση αυτή στοχεύει την ενίσχυση της Ουκρανικής άμυνας, έπειτα από την ρωσική αναγνώριση των αποσχισμένων δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας. Ενόσω ο ίδιος υπογραμμίζει ότι είναι έτοιμος να τερματίσει τον πόλεμο μέσω των συνομιλιών. Ωστόσο, ο Ζελένσκι σταματάει λίγο πριν την γενική επιστράτευση καθώς θέλει να περιμένει τις επόμενες κινήσεις του Πούτιν, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος τόνισε πως το βασικό είναι να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Προβλήθηκε από Konstantinos Venakis στις 11:07 μ.μ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter