Skip to main content

Η Ρωσία ξεκινάει δική της έρευνα για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream

Η Ρωσία ξεκινάει δική της έρευνα για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream

Η ρωσική πρεσβεία της Δανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα ξεκινήσει τις δικές τις έρευνες σχετικά με τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, επικρίνοντας παράλληλα την Κοπεγχάγη για τη μη συμπερίληψή της Μόσχας στην σχετική έρευνα.

Επίσης, η ρωσική πρεσβεία ανέφερε πως η Δανία πως με αυτή της την απόφαση, υπονομεύει την αξιοπιστία οποιωνδήποτε μελλοντικών αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως την Πέπμτη η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε «αδιανόητη» την μη συμμετοχή της Ρωσίας στην έρευνα. Η κ. Ζαχάροβα κατηγόρησε τη Δύση ότι δημιουργεί σκόπιμα εμπόδια στις έρευνες, σημειώνοντας παράλληλα ότι η στάση αυτή είναι ύποπτη. «Αυτό μας δείχνει ότι κάτι έχουν να κρύψουν» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωση της.

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι πραγματοποίησαν την επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου, ενώ προ ημερών αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αμερικανού οικονομολόγου Τζέφρι Σακς, ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς ότι η καταστροφή των αγωγών Nord Stream ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα σαμποτάζ που έγινε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από τον Τζέφρι Σακς: «Βλέπει» ΗΠΑ πίσω από την καταστροφή των αγωγών Nord Stream

Ο Όρμπαν «μαλώνει» τις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ευρώπη εξαρτάται από τη Ρωσία για την πυρηνική ηλεκτροπαραγωγή της

Ζαχάροβα για αγωγούς Nord Stream: «Αδιανόητη μια έρευνα δίχως τη συμμετοχή της Ρωσίας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter