Ο Όρμπαν «μαλώνει» τις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Όρμπαν «μαλώνει» τις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Ανοικτά κατά των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία τάχθηκε, για μια ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στη Σύνοδο της Πράγας και υπερασπίστηκε την χαλάρωση των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί απέναντι στη Μόσχα εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Οι (ευρωπαϊκές) κυρώσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις  ελπίδες, ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Η Ευρώπη σιγά σιγά αιμορραγεί και η Ρωσία στο μεταξύ κερδίζει. Είναι προφανές ότι η αποτυχημένη πολιτική κυρώσεων των Βρυξελλών πρέπει να αλλάξει!» ήταν το μήνυμα του Όρμπαν στο Facebook.

Το όγδοο πακέτο κυρώσεων που αποφάσισε η Ευρώπη νωρίτερα αυτόν το μήνα εισάγει νέες απαγορεύσεις εισαγωγών από την ΕΕ αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον περιορισμό των εσόδων της Ρωσίας, καθώς και περιορισμούς στις εξαγωγές, οι οποίοι θα στερήσουν περαιτέρω από τη ρωσική στρατιωτική μηχανή και βιομηχανία βασικά εξαρτήματα και τεχνολογίες και από την οικονομία της ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

Υπενθυμίζεται πως ο Βίκτορ Ορμπάν βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την συστηματική παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία. Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η Βουδαπέστη τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση απέναντι στην Μόσχα, έχοντας μεν αρχικά καταδικάσει την ρωσική εισβολή, αλλά προβάλλοντας βέτο στην επιβολή κυρώσεων στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς Μόσχα και Βουδαπέστη συνεχίζουν να διατηρούν προνομιακές σχέσεις ως προς την ενεργειακή τροφοδοσία της ουγγρικής πλευράς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Όρμπαν… «έσπευσε» να συγχαρεί τους ακροδεξιούς φίλους του στην Ιταλία

Κυβέρνηση Όρμπαν: «Για τα λεφτά τα κάνει όλα»

Ιστορική απόφαση από το Ευρωκοινοβούλιο: «Υβριδικό καθεστώς» και όχι δημοκρατία η Ουγγαρία του Όρμπαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter