Η σημαία του Ισραήλ στη Βουλή – Πού πήγε η ουδετερότητα της Ελλάδας;

Η σημαία του Ισραήλ στη Βουλή – Πού πήγε η ουδετερότητα της Ελλάδας;
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ φωταγωγήθηκε η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής σε ένδειξη συμπαράστασης για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Ομως αυτό θα μπορούσε να γίνει την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα της επίθεσης, όχι πέντε μέρες μετά, την ώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζει σκληρά τη Γάζα σκοτώνοντας αδιάκριτα Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων είναι χιλιάδες άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει απότομα την εθνική διπλωματική θέση που είναι ουδέτερη, υπέρ της ασφάλειας του Ισραήλ αλλά και υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Ανησυχία για εμπλοκή της Ελλάδας από τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σε δήλωσή του αναφέρει πως «μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία. Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα».

Ομως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια που επικαλείται ο κ. Τασούλας αυτή την ώρα ποδοπατείται και στη Γάζα, όπου ο άμαχος πληθυσμός είναι αποκλεισμένος και το Ισραήλ, εκτός από τις βόμβες που σκορπάνε τον θάνατο, έχει διακόψει το νερό, το ρεύμα και την μεταφορά ακόμη και τροφίμων προς τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου με τα 2,3 εκατ. πληθυσμό.

Διαβάστε επίσης: Εικόνες σοκ στη Μέση Ανατολή: Θηριωδίες χωρίς τέλος για 5η ημέρα – Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου (Video)

ΗΠΑ: Το Ισραήλ είχε ειδοποιηθεί για την επίθεση της Χαμάς, τρεις μέρες νωρίτερα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter