Η «σημιτική χλωρίδα» ευδοκιμεί στην αυλή του Μητσοτάκη

Η «σημιτική χλωρίδα» ευδοκιμεί στην αυλή του Μητσοτάκη

Από τα 61 μέλη της νέας κυβέρνησης, η οποία δεν έχει αντιπρόεδρο, επτά έχουν ΠΑΣΟΚικές καταβολές. Οι περισσότεροι εξ αυτών, μάλιστα, ανέλαβαν χαρτοφυλάκια πρώτης γραμμής, όπως η νέα «σημιτική» προσθήκη στο κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Φλωρίδης.

Αναμφίβολα από τη νέα κυβέρνηση τις εντυπώσεις κλέβει ο δικηγόρος και πρώην υπουργός του Κώστα Σημίτη, Γ. Φλωρίδης, ο οποίος εξαργυρώνει πολιτικά την αγόγγυστη επικοινωνιακή στήριξη που παρείχε στον πρωθυπουργό. Έτσι, ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης Κιλκίς και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της περιοχής του θα είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης.

Μόνο απαρατήρητη δεν περνά η επιστροφή του θύματος του Predator, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε υπουργικό θώκο υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νέος υπουργός Υγείας με τη ΝΔ θα αναλάβει να ανοίξει την πόρτα των ιδιωτών στο ΕΣΥ, ελπίζοντας πως σε αυτήν τη θητεία οι συνεργάτες του (και όχι μόνο) δεν θα πιαστούν στις δαγκάνες του ψηφιακού αρπαχτικού προσωπικών δεδομένων.

Αναβαθμισμένο είναι και το έτερο θύμα του επιτελικού παρακράτους με εκσυγχρονιστικές αναφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο πρώην αντ΄ αυτού του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος ανέλαβε αρκετές αποστολές πολιτικής αυτοκτονίας, όπως μετά τα Τέμπη ή τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, θα ζεσταίνει την καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών. Βέβαια, αρκετοί απορούν με την είδηση της υπουργοποίησής του διότι ο ίδιος διατεινόταν στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης. Κάτι θα άλλαξε προφανώς…

Παράλληλα, ο μέχρι πρότινος ψηφιακός εκσυγχρονιστής και νέος -πλέον- υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι κι αυτός εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενος. Μέχρι και σήμερα, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει καταφέρει να δώσει πειστική απάντηση για την παγίδευση της Αμερικανίδας πολίτη, Άρτεμις Σίφορντ, η οποία παγιδεύτηκε μέσω μηνύματος υπενθύμισης δόσης εμβολίου. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν μέχρι και σήμερα η κ. Σίφορντ απαιτεί απαντήσεις για την παγίδευσή της μέσω Predator και ΕΥΠ, ωστόσο, αυτό δεν αφαιρεί τον νέο υπουργό Παιδείας την υποχρέωση απάντησης.

Από εκεί και πέρα, ο εξίσου ΠΑΣΟΚογενής, Θοδωρής Λιβάνιος, θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ πολλοί εικάζουν πως η θέση του αναπληρωτή στο συγκεκριμένο υπουργείο σχετίζεται και με την ανάγκη εσωκομματικής προετοιμασίας των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Κοινώς, θα γίνει ο ενδιάμεσος κρίκος κυβέρνησης – αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης, η πλειοψηφία των οποίων είναι έτσι κι αλλιώς «γαλάζιοι».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τόσο ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντα του υφυπουργού Εργασίας, όσο και η Λίνα Μενδώνη, η οποία αναμένεται να συνεχίσει στον δρόμο των πολιτικών «επιτυχιών» για το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο εσωκομματικών ψιθύρων από την ακραία πτέρυγα του κόμματος για την ενίσχυση της ΠΑΣΟΚικής συνιστώσας, ο Αντώνης Σαμαράς μοιάζει πιο αδύναμος από ποτέ για να μπορέσει να ψελλίσει λέξη. Πέραν του ολιστικού οργανωτικού επεκτατισμού του Κυρ. Μητσοτάκη στο εσωτερικό του κόμματος, ο Μεσσήνιος δεν είχε το σθένος να μιλήσει μετά την επιβεβαίωση του σκανδάλου των υποκλοπών, παρά τις ηχηρές προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει από το «Παλλάς». Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ήταν κι αυτός θύμα του Predator.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter