Ναυάγιο στα Κύθηρα: Η συγκλονιστική εικόνα με πρόσφυγες να δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα βράχια

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Η συγκλονιστική εικόνα με πρόσφυγες να δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα βράχια

Συγκλονίζει το βίντεο από τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έδιναν μάχη για τη ζωή τους στα βράχια όπου τους χτυπούσαν τα μανιασμένα κύματα τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Κύθηρα, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο, σχεδόν ταυτόχρονα με τη μεγάλη τραγωδία στη Λέσβο.

Δείτε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία του Δημάρχου Κυθήρων: «Έξι άνθρωποι πνίγηκαν μπροστά μου – Το κύμα τους χτυπούσε» (Photos-Videos)

Ο δήμαρχος Κυθήρων, περιέγραψε όσα έζησε βλέποντας τη λέμβο πάνω στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες να διαλύεται σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων, κοντά στο λιμάνι.

«Ήταν πολύ άτυχοι. Έγινε το ναυάγιο σε ένα σημείο πολύ δύσβατο που το λέμε “καταβόθρα” με 20 μέτρα κάθετα βράχια. Έσπασε το σκάφος και βγήκαν όλοι σε ένα σημείο του βράχου αλλά το κύμα ήταν πολύ δυνατό και τους κοπάναγε. Πνίγηκαν έξι μπροστά μου. Αν ισχύει ότι ήταν μέσα 90 – 95 άτομα μαθηματικά ξέρουμε όλοι τι έχει συμβεί», είπε ο κύριος Χαρχαλάκης και εν συνεχεία ξεκαθάρισε οι σοροί επέπλεαν στη θάλασσα.

«Οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στην άκρη της θάλασσας αγκαλιά ο ένας με τον άλλον και από πίσω τους ήταν τα βράχια. Έκαναν δύο δυνατά ρέγουλα (δυνατός αέρας και κύμα). Ο πιο αδύναμος της αλυσίδας που είχαν σχηματίσει παρασυρόταν και μέσα σε 5 δευτερόλεπτα πνιγόταν», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter