Η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου εκθέτει τις ακραίες φωνές στη ΝΔ

Η συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου εκθέτει τις ακραίες φωνές στη ΝΔ

Το μπαλάκι στη ΝΔ όσον αφορά στις εξελίξεις στο θέμα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ πέταξε χθες το Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, να μεταβαίνει αιφνιδίως στην Αρχιεπισκοπή όπου και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις προτάσεις Νίμιτς αλλά και ενημερώθηκε για το εκκλησιαστικό ζήτημα με τη σχισματική εκκλησία του γειτονικού κράτους.

Μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιότητα τον διάλογο του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με τον οποίο ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας είπε στον κ. Τσίπρα ότι: «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».

Δήλωση που θέλοντας και μη έρχεται στον αντίποδα της χθεσινής απόφασης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει ελευθέρας στους Βορειοελλαδίτες βουλευτές του κόμματός του προκειμένου να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής, ενώ μόλις την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ «ξήλωσε» την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, Βασιλική Ευταξά στη Θεσσαλονίκη επειδή σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία φέρεται να είχε συστήσει στα τοπικά στελέχη να κρατήσουν αποστάσεις από πρωτοβουλίες όπως συλλαλητήρια ή υπογραφές κειμένων για το Σκοπιανό.

Πολύ περισσότερο που το Μαξίμου έχει επανειλημμένος δηλώσει ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και έχει κατηγορήσει τη ΝΔ ότι με αφορμή ένα εθνικό θέμα επιχειρεί να προκαλέσει πολιτική αναταραχή.

Τέλος, σήμερα και αύριο συνεδριάζει, στο «Wyndham Grand Hotel» (Πλατεία Καραϊσκάκη), η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό πρωτοβουλιών και δράσεων για την επόμενη περίοδο. Οι εργασίες θα ανοίξουν στις 18:00 σήμερα με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter