Η Ζιμπού στην εξουσία

Η Ζιμπού στην εξουσία

Ένα παραμύθι για μεγάλους και πολύ μεγάλους, εμπνευσμένο από την νέα απίστευτη δημιουργία του γείτονα καλλιτέχνη Σάκη Κουτσαντά (aka Sakui).

Μια φορά κι ένα καιρό στην μακρινή χώρα της Ζιμπάμπουε, ζούσε η μπαμπουϊνα Ζιμπού. Γόνος αγροτικής οικογένειας, αλλά με σπουδές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της ζούγκλας, είχε καταφέρει να εκλεγεί στο τοπικό κοινοβούλιο και μάλιστα έγινε και υπουργός στο Υπουργείο Προστασίας Αγριων Ζώων.

Ο πρωθυπουργός Λέων την είχε πλησιάσει πριν τις εκλογές, καθώς γνώριζε την αγάπη των ζώων προς το πρόσωπό της. Είχε έντονη φιλανθρωπική δράση και πριν την εκλογή της εργαζόταν στην παραγωγή μπανάνας, την μικρή οικογενειακή επιχείρηση που είχε στήσει ο πατέρας της πριν από χρόνια. Τα σύννεφα δεν άργησαν να σκεπάσουν την πολιτική ζωή του τόπου, καθώς τα φαινόμενα διαπλοκής έκαναν την ζούγκλα να βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, με καθημερινές κινητοποιήσεις στην πλατεία Ξέφωτου Τάγματος.

Η Ζιμπού εκφραζόταν ανοιχτά πλέον κατά των κυβερνητικών κινήσεων και δεν άργησε η στιγμή που ο πρωθυπουργός Λέων την αντικατέστησε. Σκεπτόμενος πονηρά, επέλεξε επίσης γυναίκα, το δεξί του χέρι στην νεολαία του κόμματος παλαιότερα, την Φιφίτσα τη νυφίτσα. Όλα τα νομοσχέδια που προσπαθούσε να περάσει η Ζιμπού πετάχτηκαν στον κάδο ανακύκλωσης της ζούγκλας και η πρώην υπουργός εξεράγη, δηλώνοντας την παραίτησή της από το κόμμα και την ανεξαρτητοποίησή της.

Παραμένοντας ενεργή στα έδρανα του κοινοβουλίου, αποφάσισε να δίνει τον μισθό της στο κέντρο «Κλαμένες Υαινες», το οποίο φρόντιζε τις κακοποιημένες και άνευ πόρων θηλυκές υπάρξεις της χώρας. Για να συντηρηθεί η ίδια, επέστρεψε στην καλλιέργεια μπανάνας, αναλαμβάνοντας πλέον και τον ρόλο του πωλητή. Κάθε Τρίτη φόρτωνε τα προϊόντα της στο ειδικό καλάθι, πηγαίνοντας στην τοπική λαϊκή αγορά για να τα πουλήσει.

Τα νέα μαθεύτηκαν σε χρόνο μηδέν και πλέον οι εξεγέρσεις στην πλατεία είχαν σαν σύνθημα «Η Ζιμπού στην εξουσία» και «Ο λαός δεν ξεχνά πως ο Λέων μας μασά». Η επανάσταση δεν άργησε να έρθει. Όλα τα ζώα της χώρας ήταν καθημερινά στους δρόμους, απαιτώντας όχι μόνο την επιστροφή της Ζιμπού στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά να αναλάβει το ρόλο του ενωτικού εθνάρχη. Αλλωστε η ιστορία τους είχε διδάξει πως όλα ανατρέπονται, καθώς το ίδιο είχε συμβεί πριν χρόνια στο βασίλειο των φυτών, όταν ο δικτάτορας Νίδης ο τσουκνίδης είχε ανατραπεί και την θέση του πήρε η προερχόμενη από τα λαϊκά στρώματα Ανίτα Πεπόν, κόρη μετανάστη από την Αργεντινή.

Οι εμπόλεμη κατάσταση ήταν πλέον επικίνδυνη για την κυβέρνηση. Ο Λέων αποφάσισε να εγκαταλείψει νύχτα την χώρα και μεταμφιέστηκε σε showman του τσίρκου, αυτοεξοριζόμενος προς την Ευρώπη. Οι υπόλοιποι διαπλεκόμενοι υπουργοί τέθηκαν σε κατά σπηλιά περιορισμό και ο δρόμος ήταν ανοιχτός για την Ζιμπού και τους τίμιους συνεργάτες της.

Πλέον είναι ο εθνάρχης των ζώων στην αφρικανική χώρα, χαίρει τον σεβασμό ολόκληρης της ηπείρου, αλλά παραμένει πάντα πιστή στις μπανάνες της ,προσφέροντας σε μαϊμούδες, μπαμπουϊνους, ουρακοτάγκους και γορίλες καθημερινό δωρεάν συσσίτιο. Ο Λέων εθεάθη μετά από χρόνια σε κλουβί, έχοντας για δουλειά, όταν τον άφηναν ελευθερο, να βολτάρει γύρω γύρω στην σκηνή του τσίρκου και να φωτογραφίζεται με τα παιδάκια. Ένα κλουβί, που θύμιζε σε όλους το πόσο καταπιεστικός και ξεπεσμένος ήταν πάντα.

Τελικά, όλοι ζουν καλά και σίγουρα από πριν, καλύτερα!

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

https://www.facebook.com/groups/DocFood.Drink/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter