H Ζωρζέττα Λάλη κλείνει την πόρτα της Βουλής στον Κασσελάκη

H Ζωρζέττα Λάλη κλείνει την πόρτα της Βουλής στον Κασσελάκη

Επανήλθε στην επικαιρότητα ένα θέµα το οποίο είχε αναδείξει το Documento από τα µέσα Φλεβάρη. Ο Οθων Ηλιόπουλος (στη φωτογραφία µε τον Στέφανο Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) ουσιαστικά παραδέχτηκε στο Attica ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να είναι βουλευτής επικρατείας λόγω του µεγάλου φόρτου εργασίας που έχει. Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποκαλύψει στο Documento ότι το Χάρβαρντ ασκεί πιέσεις στον Οθ. Ηλιόπουλο, αφενός επειδή είναι βουλευτής αριστερού κόµµατος –που είναι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήµια–, αφετέρου επειδή περνά αρκετές ηµέρες µακριά από τις ΗΠΑ. O ίδιος βέβαια το διαψεύδει επίσηµα…

Από τις 18 Φεβρουαρίου είχαµε γράψει ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο για να γίνει βουλευτής ο Στέφ. Κασσελάκης είναι να παραιτηθούν ο Οθ. Ηλιόπουλος και οι πέντε επιλαχόντες του επικρατείας που ακολουθούν.

Πρώτη επιλαχούσα είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ µετά την παραίτηση Τσίπρα και όλα δείχνουν πως θα παραχωρούσε τη θέση της. Ακολουθεί ο Μιχάλης Καλογήρου, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην υπουργός λογικά δεν θα αποτελούσε εµπόδιο, διαφορετικά θα ξεκινούσαν άλλα σενάρια… Τρίτη επιλαχούσα είναι η πολιτική µηχανικός δρ Τζένη Λειβαδάρου, η οποία µας έχει πει ότι δεν της έχει γίνει καµιά νύξη. Τέταρτος επιλαχών είναι ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στο Documento ότι δεν επιθυµεί να γίνει βουλευτής.

Πέµπτη επιλαχούσα είναι η νοµικός Ζωρζέττα Λάλη. Και εδώ είναι που µπαίνει το µπλόκο… Η ίδια υποστήριξε στο «Εθνος» ότι µίλησε τηλεφωνικά µε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «σε φιλικό επίπεδο» και του γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Ηδη η στήλη σάς είχε προϊδεάσει πως θα ήταν δύσκολο να αποδεχτεί αίτηµα να παραιτηθεί, αφού έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Νοέµβριο… Οπότε, για να ανοίξει η πόρτα της Βουλής για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον Οθ. Ηλιόπουλο θα πρέπει να παραιτηθεί κάποιος από τους Ευάγγελο Αποστολάκη και Ελενα Ακρίτα, κάτι που θεωρείται δύσκολο. Συν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε µία έδρα αφού θα έµπαινε στο κοινοβούλιο και η Ζωρζέττα Λάλη, µε πολλούς στην Κουµουνδούρου να θεωρούν ότι η νοµικός βρίσκεται κοντά στη Νέα Αριστερά. Κάποιοι ερµηνεύουν τον εκλογικό νόµο διαφορετικά: αν παραιτηθεί ο Οθ. Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της οµογένειας, θα πρέπει να πάρει τη θέση του ο επόµενος υποψήφιος από την οµογένεια, ο οποίος είναι ο Στέφ. Κασσελάκης, χωρίς να είναι αναγκαία δηλαδή η παραίτηση των υπόλοιπων πέντε. Αλλά πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν αυτή την ερµηνεία τουλάχιστον οριακή, έως και εντελώς αβάσιµη. Χ.Κ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter