Τέμπη: «Κατάληψη» Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική – «Τσίρκο» η συνεδρίαση

Τέμπη: «Κατάληψη» Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική – «Τσίρκο» η συνεδρίαση

Παρότι έχει εξαιρεθεί ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις λόγω κωλύματος, η Ζωή Κωνσταντοπουλου εισήλθε στην αίθουσα της Εξεταστικής για το έγκλημα στα Τέμπη μαζί με τη βουλευτή της «Πλεύσης», κ. Καραγεωργοπουλου, και αρνήθηκε να εξέλθει.

Όταν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της είπε ότι έχει εξαιρεθεί, εκείνη απαντησε πως ο πρόεδρος της Επιτροπης διαπράττει αδίκημα που της ζητά να εξέλθει για να αρχίσει η συνεδρίαση. Αποτέλεσμα αυτού, να διακοπεί η συνεδρίαση μέχρι να αποφανθεί ο Κ. Τασούλας.

Πρόκειται για τη συνεδρίαση με την οποια πέφτει η αυλαία της Επιτροπής για το τσιμέντωμα των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Τριαντόπουλου για το έγκλημα και το μπάζωμα των Τεμπών αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Το τελικό «μπάζωμα» των ευθυνών Καραμανλή – Τριαντόπουλου

Την Παρασκευή έκανε «καψόνι» στους υπαλλήλους της Βουλής κάνοντας σχεδόν δύο ώρες να ψηφίσει για ένα νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για το οποίο είχε τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής πολλές φορές.

Τελικά, όπως αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής, η συνεδρίαση θα αρχίσει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εντός της αιθούσης, καθώς δικαιούται να παρευρίσκεται αλλά δεν έχει δικαίωμα ψήφου και λόγου.

Καρναβάλι» η διαδικασία 

Η συνεδρίαση μετατράπηκε σε κοινοβουλευτικό θίασο, καθώς η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνέχεια την ώρα που ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, είχε τον λόγο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέμενε πως πρέπει να συζητηθεί η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε στο προεδρείου (Δ. Μαρκόπουλος, Κ. Παπακώστα – Παλιούρα και Τ. Μπαρτζώκα) και μετά να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ο κοινοβουλευτικός ακτιβισμός της προέδρου του ένατου κόμματος οδήγησε σε νέα διακοπή, αφού δεν επέτρεπε σε κανέναν μιλήσει. «Το θέατρο της Δευτέρας παιζόταν τη δεκαετία του ’80» της είπε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ ο κ. Τσαβδαρίδης έκανε λόγο για κωμωδία.

«Πάτε να θάψετε τη δολοφονία 57 ανθρώπων» φώναζε η κ. Κωνσταντοπούλου, αποκαλώντας πελταστή (σ.σ. είδος αρχαίου πολεμιστή) τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Υψηλάντη. «Πώς το επιτρέπετε;» φώναξε στο προεδρείο ο εισηγητής της Νίκης, Ν. Βρεττός, κάνοντας ακόμα πιο σουρεάλ τη διαδικασία.

Τελικά, η διαδικασία διεκόπη για δεύτερη φορά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να ανακοινώνει πως η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 17:30 στην Ολομέλεια.

«Αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά»

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, σε δήλωσή του σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία.

Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων».

Δείτε επίσης:

Zωή Κωνσταντοπούλου: Καψόνι στους υπαλλήλους της Βουλής – Ψήφιζε επί δύο ώρες

Προκλητικός Κυρανάκης για Τέμπη: «Το μπάζωμα έγινε για να ξαναμπούν ράγες» (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Βαγόνι – φάντασμα στο μοιραίο τρένο

Τέμπη: Καρέ καρέ το «μπάζωμα» του εγκλήματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter