«Ηλεκτροσόκ» στις τιμές του ρεύματος με το νέο σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Ηλεκτροσόκ» στις τιμές του ρεύματος με το νέο σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίαζε ως «σωτήριο» για τους καταναλωτές το νέο σύστημα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο η πραγματικότητα τη διέψευσε πανηγυρικά, αναδεικνύοντας ότι το σύστημα που αντικατέστησε τη ρήτρα λειτούργησε… βοηθητικά για τους κερδοσκόπους και όχι για τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕφΣυν, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ανέδειξε, μέσω επιστολή της στον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ότι το νέο σύστημα τιμολόγησης, εκτόξευσε τις τιμές αντί να τις μειώσει.

Μέσω του νέου συστήματος, οι παραγωγοί ενέργειας είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν αυξήσεις έως και 57% στην τιμή του ρεύματος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το παλιό σύστημα τιμολόγησης. Με αυτόν τον τρόπο, οι παραγωγοί κερδοσκόπησαν, εισπράττοντας παράλληλα και τις επιδοτήσεις από το δημόσιο ταμείο.

Για ακόμη μία φορά, μέσω των πολιτικών που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χαμένοι βγήκαν εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, οι οποίοι έγιναν… βορά στις ορέξεις των κερδοσκόπων με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter