Ημαθία: Το τρένο πέρασε από τη διάβαση, οι μπάρες έμειναν ανεβασμένες – «Ο θάνατος μας η ζωή τους» (Video)

Ημαθία: Το τρένο πέρασε από τη διάβαση, οι μπάρες έμειναν ανεβασμένες – «Ο θάνατος μας η ζωή τους» (Video)

Ασύλληπτες εικόνες καταγράφηκαν σε σιδηδρομική διάβαση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, λίγες μόνο ημέρες μετά το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Μεταξουργείο.

Διαβάστε περισσότερα: «Πάμε και όπου βγει» και στο Μεταξουργείο: Δεν κατέβηκαν οι μπάρες σε φυλασσομένη διάβαση τρένων (Video)

Ειδικότερα, το αυτόματο σύστημα δεν φαίνεται να λειτούργησε όπως έπρεπε και οι μπάρες δεν κατέβηκαν ενώ περνούσε το τρένο. Οι οδηγοί, έκπληκτοι, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν σε άλλους να σταματήσουν ή να κάνουν λίγο πίσω.

Ακόμα, στο βίντεο που φέρνει στο φως το Mega ακούγονται τα εξής λόγια: «Οι μπάρες ανοιχτές κανονικά και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατος μας η ζωή τους, Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι μπάρες ανοιχτές».

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός. «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Οι μηχανοδηγοί από τη πλευρά τους επισημαίνουν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες. «H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Διαβάστε επίσης: Μελισσοκόμοι: Με καπνιστήρια και στολές έξω από τη Βουλή – Ένταση για το «μπλόκο» στα φορτηγά (Photos – Videos)

Φρίκη στη Ζάκυνθο: Έδεσε τη σύντροφό του και της έδωσε χάπια με τη βία για να διακοπεί η εγκυμοσύνη

Το Documento αποκαλύπτει: Το μεγάλο μαγειρείο – Πως η ΕΛΣΤΑΤ έκρυψε 609.664 ανέργους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter