ΗΠΑ: «Αδειάζει» την Ουκρανία ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: «Αδειάζει» την Ουκρανία ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
Mike Johnson (AP Photo/Evan Vucci)

Το κύμα μετανάστευσης στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει “προτεραιότητα” έναντι της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ρεπουμπλικάνος Μάικ Τζόνσον, στο τέλος της συνάντησής του με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Μάικ Τζόνσον δήλωσε στους δημοσιογράφους, έξω από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, ότι οι βουλευτές “αναζητούν επίμονα” λύσεις για ένα πρόγραμμα δαπανών αρκετών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αλλά ότι “η προτεραιότητα της χώρας είναι τα σύνορά μας” με το Μεξικό, τόνισε.

Στρατιώτες στην Ουκρανία

Νωρίτερα σήμερα, στον απόηχο των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουάτσον, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος πιστεύει ότι «ο δρόμος της νίκης» απαιτεί στρατιωτική βοήθεια την οποία αυτή τη στιγμή μπλοκάρει το Κογκρέσο.

Ο Μπάιντεν έχει συνάντηση με υψηλόβαθμους βουλευτές στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν θέματα χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στην Ουκρανία.

Χθες βράδυ, ο Μακρόν δήλωσε πως η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί». Αντιδρώντας σήμερα, πολυάριθμες ευρωπαϊκές χώρες απέκλεισαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι θα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αν χώρες μέλη της Συμμαχίας στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: «Αναπόφευκτη σύγκρουση» αν αναπτυχθούν νατοϊκά στην Ουκρανία, λέει η Μόσχα – Διαφοροποιήσεις συμμάχων

Σουηδία προς Μακρόν: Καθόλου επίκαιρο η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter