ΗΠΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Τιμ Σκοτ – Ποιοι μένουν στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Τιμ Σκοτ – Ποιοι μένουν στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Τιμ Σκοτ, 58 ετών, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, ανακοίνωσε την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, πως αποσύρει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024.

Οι πιθανότητες του Τιμ Σκοτ θεωρούνταν εξαρχής ελάχιστες. Δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει δημοσκοπικήορμή, περιοριζόταν στο 2,5% των προθέσεων ψήφου στις τάξεις του κόμματος και την 6η θέση, κατά δεδομένα δημοσκοπήσεων που συγκεντρώνει ο εξειδικευμένος ιστότοπος RealClearPolitics. Ξεκαθάρισε εξάλλου πως δεν σκοπεύει να γίνει υποψήφιος αντιπρόεδρος κανενός.

«Αναστέλλω την εκστρατεία μου. Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι μου, που είναι οι πιο εξαιρετικοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, μου είπαν με σαφήνεια ‘όχι τώρα, Τιμ’», δήλωσε στο Fox News.

Ο Τραμπ και οι άλλοι

Ο 77χρονος μεγιστάνας και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το μεγάλο φαβορί ώστε να σταθεί απέναντι στον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου.

Με την αποχώρηση του Σκοτ, που ακολούθησε αυτή του Μάικ Πενς, πέντε πρόσωπα διεκδικούν (εκτός από τον Τραμπ) το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Πρόκειται για την πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Εθνών και κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας, Νίκι Χέιλι, τον επιχειρηματία Βίβεκ Ραμασουάμι, τον πρώην κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, τον πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο, Έισα Χάτσινσον αλλά και τον πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα, Νταγκ Μπέργκουμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter