ΗΠΑ: Αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed

ΗΠΑ: Αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed

Όπως αναμενόταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  Fed) προχώρησε την Τετάρτη σε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25%, στο εύρος του 5,00%-5,25%, με τους επενδυτές να προσδοκούν ότι η σημερινή αύξηση σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του κύκλου νομισματικής σύσφιξης που ξεκίνησε πριν από 14 μήνες. Αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, παρά την πρόσφατη τραπεζική κρίση. Πρόκειται για το υψηλότερο εύρος των επιτοκίων της τράπεζας από τον Αύγουστο του 2007.

Σημειώνεται ότι η σημερινή απόφαση για αύξηση κατά 0,25% ήταν ομόφωνη μεταξύ των μελών της νομισματικής επιτροπής της Fed.

Τέλος, όσον αφορά στον πληθωρισμό, η τράπεζα υποστηρίζει πως «παραμένει σε εγρήγορση για τους πληθωριστικούς κινδύνους», αν και «η σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών θα έχει επίδραση στην οικονομία και στις τιμές» των ΗΠΑ.

Πηγή: USA Today, NBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter