ΗΠΑ: Eπιστρέφει o Τραμπ σε Facebook και Instagram

ΗΠΑ: Eπιστρέφει o Τραμπ σε Facebook και Instagram

Η εταιρεία Meta, στην οποία και ανήκουν Facebook και Instagram, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ήρε τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στα δύο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Άντι Στόουν, μετά τη διετή αναστολή του λογαριασμού του στον απόηχο της επίθεσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η Meta είχε αναφέρει τον Ιανουάριο ότι θα άρει την αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ μέσα «στις επόμενες εβδομάδες» και θα επιβάλει αυξημένες ποινές αναστολής μεταξύ ενός μηνός και δύο ετών αν ο πρώην πρόεδρος παραβιάσει ξανά τις πολιτικές περιεχομένου στις πλατφόρμες.

Πλέον, ο Τραμπ αποκτά πλέον πρόσβαση σε βασικές πλατφόρμες για την προσέγγιση ψηφοφόρων και τη συγκέντρωση πολιτικών κεφαλαίων ενόψει της νέας υποψηφιότητας του για τον Λευκό Οίκο το 2024.

Υπενθυμίζεται πως ο λογαριασμός του πρώην προέδρου ήταν επί δύο έτη σε αναστολή από τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον απόηχο της επίθεσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 από οπαδούς του ακροδεξιού μεγιστάνα και πολιτικού.

Πηγή: SkyNews, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter